Sunnere hjemmelaget marmelade

 

Hvorfor kjøpe syltetøy og marmelader som er tilsatt sukker og diverse tilsetningsstoffer som kroppen din ikke trenger?

Jeg lagde ikke appelsinmarmelade i fjor. Plutselig måtte jeg ha appelsinmarmelade i en oppskrift, og da ble det til at jeg kjøpte i butikken. Og kun for å illustrere hva vi putter i oss, så ramser jeg opp deler av innholdsfortegnelsen: sukker, fortykningsmiddel E440, surhetsregulerendemiddel: sitronsyre E330, konverseringsmiddel: kaliumsorbat E202. Jeg må ærlig innrømme at jeg har ikke satt meg inn i hva disse tilsetningene er, men poenget mitt er at jeg ønsker ikke å ha dette i maten jeg spiser. Jeg vil ha et syltetøy/marmelade som er uten syrer og konversering!

Av 100 g syltetøy er bare 40 g frukt, 60 g med tilsetninger altså..

 

Det tar faktisk ikke lang tid å lage marmelade. Denne oppskriften tar maks 20 minutter!

I fjor fikk jeg tilgang på rabarbra, rips og plommer fra hager, og jeg kjøpte store kvanta jordbær. Jeg lagde saft, syltetøy og gele av disse fruktene. Og vi har fortsatt både syltetøy og gele igjen. Ungene kan få spise så mye de vil av hjemmelaget syltetøy, fordi de er ikke tilsatt sukker, og de er fulle av antioksidanter og vitaminer. Så lenge syltetøyet står i tett beholder, mørkt og kjølig kan det holde seg hele året.

 

Appelsinpasjon marmelade

 

Du trenger:

 

4 pasjonsfrukt delt i to

 

2 skrelte appelsiner

 

1 ss presset sitronsaft

 

1,25 dl presset appelsinsaft

 

500 g syltepulver 2:1

Slik gjør du:

 

Press saften ut av pasjonsfrukten: For at frøene lettere skal løsne, graver du ut innmaten å har det i en bolle og varmer i mikro i 10- 15 sekunder.

Skjær appelsinene i skiver. Press ut så mye saft du kan. Skjær så skivene i små biter.

Ha alt i et litermål og fyll opp med den pressede appelsinsaften, slik at det blir en liter.

Ha blandingen i en gryte og rør inn syltepulveret, og kok opp. Kok under omrøring i 4 minutter.

Helles direkte over på rene glass, sett på lokk og la stå opp ned i 15 minutter. Sett deretter glassene riktig vei, og la dem avkjøle på benken.

Oppbevares deretter i den mørke boden eller kjøleskap.

 

Fin lørdagsaktivitet, eller hva?

 

 

 

 

 

#marmelade #syltetøy #hjemmelaget #heimelaga #appelsinmarmelade #pasjonsfrukt #pasjonsfruktmarmelade #helgeaktivitet #lørdag #helgekos #lørdagskos #frukt #fruktmos #godt #søtt #suntsøtt #utensukker #sukkerfritt #sukkerfri #sunn #sunnhverdag #sunt #bedre #bedrehverdag #mat #oppskrift #kosthold #bedrehelse #økologisk #helse

 

#oppskrift #mat #mattips #godt #hverdagsmat #blogg #festmat #naturlig #naturligsøt #glutenfri #utenmel #melkefri #LCHF #kosthold #livsstil #deilig #kos #matinspirasjon #smakergodt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg