Lyst på noe søtt og sunt til søndagskaffen?

 

Mandel og kanel rullekake


Du trenger: 

170 gram mandelmel 

25 gram kokosmel 

¼ ts bakepulver

½ ts salt

3 ss smeltet kokosolje 

2 ss sukrin gold

2 egg

1 ss ekte vanilje 

 

Fyll

2 ss sukrin gold 

2 ss kanel

3 ss smeltet kokosolje

1 dl rosiner (kan sløyfes om du ikke liker rosiner, men de er en viktig del av strukturen)

1 dl cashewnøtter

 

Glasur

1 ss sukrin gold

2 ss smeltet kokosolje

2 ts ekte vanilje

 

Slik gjør du:  

Miks sammen de tørre ingrediensene til deigen i en bolle og de våte ingrediensene i en annen bolle. Miks til slutt sammen begge.


Legg deigen på et bakepapir, og legg et bakepapir oppå deigen. Kjevle ut deigen og fjern bakepapiret på toppen. Den skal være klissete.


Bland sammen alle ingredienser til fyllet og legg det jevnt utover deigen.

 

Rull deigen sammen til en lang pølse. Bruk bakepapiret til å rulle sammen. Om deigen “brekker” så legger du den delen ned.

 

Kutt deigen opp i mindre små “pølser”, slik at du får kanelruller.

 

Stek i ovnen på 175 grader i 20 minutter.

 

Bland sammen ingrediensene til glasuren og smør det utover kanelrullene med en pensel, mens den fortsatt er varm.

Kakene er meget kompakte, men veldig gode på smak. Disse dekker hvilket som helst søtsug du måtte ha.

Rullekaken egner seg godt til frysing, og holder seg 3-4 dager i kjøleskapet. Jeg må innrømme at jeg unner meg litt ekstra, ganske ofte, når jeg har denne i kjøleskapet.


   

Vel bekomme!

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg