LCHF – oopsie

Eva`s Oopsie lapper

 

I fjor på denne tiden var jeg helt grønn når det kom til lavkarbo livsstil. Det ble mye prøving og feiling – hi hi hi. Ja i alle fall når det kom til baking! Jeg som elsker å bake, fikk helt nye utfordringer. Når man ikke kan bruke hvetemel, ei heller sukker.. da hever bakverket ikke på samme måte, og ikke smaker det “som det skal” heller.

Jeg var i ferd med å gi opp selve livsstilen, ikke fordi det er vanskelig å følge en lavkarbo livsstil, om du vil kalle det det, men fordi jeg manglet “vanlige” måltider. Jeg manglet noe som går fort å smelle sammen – som for eksempel. en brødskive, en bolle, et rundstykke osv. Du skjønner hva jeg mener.

Redningen kom i form av “lapper” Min venninne Eva ga meg en oppskrift, og hun advarte meg, om at dette ikke var som “vanlige” (hvetemel) lapper. Godt var det, for jeg tror jeg hadde blitt kjempe skuffet om jeg hadde forventet det. Men som sagt, dette ble redningen for meg. Jeg lager opp store rører, gjerne dobbel og trippel røre, når jeg først er i gang. Oopsiene er super bra frysemat. Og med disse i fryseren så er det plankekjøring å holde lavkarbo livsstilen!

Husk at du må ha et smakfullt pålegg, da det ikke er så mye smak i selve lappene.

 

Oppskrift:

Du trenger:

6 egg

1 stor pakke Philadelphia ost

1 ss Fiberhusk

1 ts bakepulver 

salt

 

Slik gjør du:

Skill eggene, pisk hvitene stive med saltet. Og da mener jeg kjempe stivt!

Bland osten med eggeplommene, Fiberhusken og bakepulveret. La røren svelle i 10 – 20 minutter, røren skal bli tykk, rør så inn de stive hvitene.

Stekes på 140 grader i 20 – 25 minutter.

 

#eggelapper #kveldsmat #oopsie

#oppskrift #frokost #lunsj #mattips #sunn #bedre #godt #smart #hverdagsmat #hjemmelaget #enkelt #sukkerfri #naturlig #glutenfri #utenmel #melkefri #LCHF #protein #kosthold #deilig #kos #matinspirasjon #smakergodt

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg