Sukkerfrie kakemenn

Jeg fikk denne oppskriften av min søster for mange år siden, og har alltid brukt denne siden. Kakemennene blir myke og gode i smak. Jeg prøver jo som dere vet å være sukkerfri, og det gikk helt fint å bytte ut sukkeret med stevia. Stevia har en litt annen søtsmak enn sukker, så her må du nesten prøve deg frem. Smak litt på deigen før du begynner, eller lag en prøve kakemann. For da kan du justere dersom du ikke synes det er søtt nok.

Oppskrift:

2,5 dl kulturmelk

60-70 gr stevia (den typen som er 5 ganger søtere) dersom du bruker en annen må du gange opp

100 gr margarin

500 gr hvetemel

1 ss hjortetakksalt

Stekes i ovnen på ca 160 grader, i ca 10 min, (du kjenner din ovn) de er ferdige når de har blåst seg opp og begynner å få en fin gylden farge.

 

Smelt smør, ha oppi melken for å kjøle smøret litt. Ha i steia og rør om til steviaen er smeltet. Bland det tørre godt sammen og ha oppi melken. Jeg knar med hendene, men du kan godt elte i kjøkkenmaskin, da tilfører du det våte litt og litt.

Her gjelder det å utnytte deigen:)

Ungene får ha en med seg på skolen og i barnehagen, fordi de er sukkerfrie, og det liker de!

#jul #kakemann #kakemenn #hjemmelaget #heimelaga #sukkerfri #utensukker #suntsøtt #sukrin #hverdag #mat #oppskrift #desember #advent #kos #godt #sunnere #sunt #sunn #sunnhverdag #bedre #bedrehverdag #aktivitet #bake #spise #ventetid #julekake

5 kommentarer
  1. silje: Så bra Silje! Det er jammen ikke lett å holde den “smale” linjen nå i julen:) Lykke til – Jeg kommer med flere sunnere oppskrifter, heng på:)

  2. Denne må jeg prøve! Jeg har egentlig aldri vært noen fan av kakemenn, men er greit å kunne ha noen sunnere alternativer nå i jula, for jeg hadde jo SÅ mange planer for julekaker, men nå som jeg har lagt helt om så går jo alle planene rett i dass, jeg vet jo at om jeg baker 7 slag så spiser jeg alle 7 også 😛

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg