Ostekake med STOR O!!

Dette er visst blitt min signaturkake.. Min “nye” svigerinne spurte om jeg kunne bake min fantastiske ostekake til deres bryllup. det er jo klart at jeg kunne jo ikke si nei til det.

Dette er en oppskrift jeg hadde fra lenge før jeg ble sukkerfri. Jeg har derfor prøvd meg frem til nye kombinasjoner, og etter flere prøvinger, så kan jeg si meg fornøyd med smaken. Det er jo viktig at de som ikke er sukkerfri, også synes den er god, så det krever en balanse mellom søtt og syrlig for at alle skal like kaken. Min erfaring er at vi sukkerfrie synes at ting fort kan bli for søtt, mens de som spiser sukker jevnlig, er litt mer tolerante til sukker, og krever med søtt for at ting skal smake “godt”. Helt sukkerfri er den jo ikke, da jeg bruker Gjende kjeks i bunnen. Dette kan selvsagt byttes med en annen type kjeks, uten sukker, dersom du ønsker det.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke sukker/melis, da må du gange opp mengden med 5.

 

Oppskrift:

Første lag:

3/4 pakke Gjende kjeks

50 gr smør

1 ts kanel

Smelt smør og knus kjeksen. Bland godt sammen og legges i bunnen av formen. Ikke trykk for hardt, da vil bunnen bli for kompakt. Bunnen kan stekes 5 minutter på 150 grader. Anbefales.

 

Andre lag:

3 egg

4 – 5 familie pakker Philadelphia ost, jeg bytter gjerne ut litt med annen smaksatt kremost, for en litt annerledes smak

40 gr. stevia “sukker”

1/2 ts salt

1/2 ts ekte vanilje

1/2 lime eller sitron, presset saft

Alt blandes sammen og helles over bunnen. Stekes i 30 minutter på 190 grader. Avkjøl litt, dryss kanel over.

Mmmm, dette er så godt…

3. lag:

2 beger rømme

2 ts stevia “sukker”

0,5 ts salt

1 ts ekte vanilje

resten av kjekspakken knuses og spares

 

Alt utenom kjeksen, blandes og helles over forrige lag. Stekes på 200 grader i 5 minutter. Strø over den knuste kjeksen og sett til kjøling. Bør stå i kjøleskap i 3-4 timer.

Nytes best med friske bær

 

#ostekake #kake #rømme #kanel #vanilje #nyt #kjeks #ost #selskap

#oppskrift #lunsj #lunch #mellommåltid #mat #mattips #sunn #sunt #sunnere #sunnhverdag #bedre #bedrehverdag #god #godt #smart #smartevalg #tips #lurt #hverdag #hverdagsmat #blogg #fest #party #hjemmelaget #heimelaga #sukkerfri #sukkerfritt #utensukker #søtt #suntsøtt #søtning #naturlig #naturligsøt #glutenfri #glutenfritt #utengluten #utenmel #melkefri #melkefritt #utenmelk #sukrin #LCHF #lavkarbo #kosthold #suntkosthold #sunnerekosthold #slank #slankere #allergi #allergivennlig #livsstil #deilig #kos

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg