Sukker eller ikke sukker.. That`s the question.


Bildet er lånt fra Supernature, takk.

Hvor mye sukker er akseptabelt er et vanlig spørsmål fra mange …

Jeg prøver virkelig å holde meg og familien unna sukker, men DET er ikke lett altså!

Raffinert sukker gjør ikke kroppen din noen tjenester, å kutte ut sukker derimot, kan gjøre underverker. Det krever en liten innsats å kvitte seg med “alt det gode her i livet”, og jeg vil etter hvert legge ut søte fristelser her på siden, slik at det kanskje kan være lettere for deg å styre unna raffinert sukker.

Jeg har brukt noen år på å teste kroppen min med og uten sukker påvirkning, og jeg får nå markante, merkbare reaksjoner fra kroppen, når jeg faller for fristelsen og “faller av vogna” – melkesjokoladen fra Freia – herreminhatt!!!! – den er jeg sååå svak for. Den kan ikke lages uten sukker og beholde den god smaken, dessverre. Sukk..

Her er fem gode grunner for å hjelpe deg å bli kvitt raffinert sukker og dets påvirkning:

1. Blodsukker:

Sukkerforbruket påvirker direkte kroppens evne til å regulere blodsukkernivået og kan føre til insulinresistens, hypo – og hyperglykemi ( en tilstand hvor blodsukkeret er for lavt), pre – diabetes og diabetes . Ukontrollert blodsukker kan også føre til skader på blodkar, påvirker helsen til hjertet, nyrer, nerver og øynene.

2. Immunforsvaret:

Sukker undertrykker immunforsvaret gjennom å redusere aktiviteten i immunsystemceller som angriper bakterier.

3. Mineralbalanse:

Sukker forhindrer absorpsjon av mineraler, sentralnervesystemet blir fratatt mineralene som er nødvendige for å opprettholde god helse. Sukker tapper kroppens lager av magnesium, som er nødvendig for riktig funksjon av hver eneste celle i kroppen. Sukker forhindrer absorpsjon og utnyttelse av kalsium.

4. Hjernens helse og humør:

Sukker har kraftig effekt på humør og hjernens helse. I tillegg, siden B-vitaminer er nødvendig for å forbrenne sukker og karbohydrater, kan sukkerinntak føre til mangler i B-kompleks vitaminer. Dette kan igjen føre til at humøret blir ustabilt og heller labert. Kilde:  David Perlmutter?s, ?Grain Brain?

5. Hud:

Sukker binder seg til proteiner og fett i kroppen under fordøyelsen, og skaper ?advanced glycosylation end Products? eller AGES, dette er frie radikaler som reduserer kollagen og elastin i huden, som til slutt forårsaker rynker og tap av hudens elastisitet .

 

Jeg vet at dette ikke er nytt for de fleste, men jeg vet at det er så lett å handle på impuls, og da blir det ofte mat som inneholder masse sukker dessverre.

Jeg har stor tro på ordtaket under her:


Blir du med meg? Skal vi fore kroppen vår med mat som er riktig og viktig?

Hva tenker du??


#sukker #freia #helse #blodsukker #hud #mineral #immunforsvar #humør #rynker #fristelse #søtt #søttutensukker #raffinert #sunn #mat #

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg