hits

Sarah Bernard kaker - helt uten sukker og mel

Små bunner av mandelkakebunn sprøytes med sukkerfri sjokoladekrem, og til slutt dekkes kakene med smeltet sukkerfri sjokolade. Himmelsk!

Dette var akkurat det jeg hadde behov for akkurat nå.

En skikkelig sjokolade dessert, som har mange smaker samtidig. Kombinasjonen av kaffe, mandel, krem og sjokolade.... Alt på en gang.

Himmelsk!

Du trenger:

Mandelbunn:

150 g mandelmel

0,5 dl Tagatesse

4 eggehviter

 

Sjokoladefyllet:

400 g smør - temperert

3 dl Sukrin Melis

2 ss kakao

1 ts vaniljepulver

6 ts sterk kaffe

4 eggeplommer

 

Sjokolade trekk:

300 g sukkerfri sjokolade

1 ts Delfiafett

Slik gjør du:

Mandelbunn:

Sett ovnen på 170 grader, sett smøret på benken for temperering.

Visp eggehviten lett sammen med Tagatesse, når Tagatessen er oppløst, ha i mandelmelet. Rull små boller og trykk dem flate på bakepapir. Stekes i ca. 10 minutter. La dem avkjøles helt på bakepapiret. Lag fyllet mens bunnene avkjøles. Når bunnene er avkjølt, snus de med bunnen opp.

Sjokolade fyll:

Pisk sammen alle ingrediensene, og ha den litt stive blandingen i en sprøytepose. Lag fine topper på de avkjølte bunnene. Settes i kjøleskap, mens sjokoladetrekket lages.

Sjokoladetrekk:

Ha sjokoladen i en liten bolle og sett den over en liten gryte med kokende vann. Vannet må ikke komme i kontakt med bollen. Tilsett Delfiafett i den smeltede sjokoladen for å gjøre sjokoladen litt tynnere og blankere. Avkjøles litt.

Sett kakene på en rist med bakepapir under og hell sjokoladen forsiktig over, slik at kakene dekkes med sjokolade rundt det hele. Alternativt kan du bruke et par gafler, og dyppe kakene raskt i sjokoladen før du setter dem på et brett. Avkjøles i kjøleskap.

Tips: Holder seg godt i fryseboksen.

Det ble 22 kaker av denne oppskriften, jeg synes at jeg laget dem litt for store. Så på neste runde så lager jeg minst 30 stykker. Da blir de små munnfuller, og det tenker jeg er perfekt.

#sarahbernard #kake #oppskrift #sukkerfri #dessert #sjokoladekake #sjokolade #utensukker #sjokoladefyll #mandelbunn #mandel #allergi #lavkarbomat #lavkarbodessert #lavkarbo #keto #mat #hjemmelaget #søttogsunt #tagatesse #

 

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no