hits

Energi bar - uten tilsatt sukker


Denne fantastisk gode oppskriften har jeg fått av min svoger. Han trener masse, og har behov for rask energi hver dag. Denne energi baren kan oppevares i en tett boks i kjøleskapet i flere uker, men er dere en eller to stk. som spiser litt hver dag, så må du nok lage en "kake" per uke.

Du trenger:

2 dl rå mandler

1 dl rå Macademia nøtter / Cashew nøtter /Valnøtter

2 dl Kokosmasse

½ dl rå solsikkefrø

1 dl tørkede tranebær / gojibær

1 dl smeltet kokosolje

½ dl honning

2 egg

2 ss kanel

Slik gjør du:

Varm kokosolje og honning i en gryte på svak varme.

Hakk opp nøtter med kniv, men helst ikke for mye. Baren bli best med store biter.

Bland alt det tørre i en bolle. Rør godt sammen.

Hiv oppi egg + kokosolje + honning. Rør godt

Blandingen presses godt i en ildfast form. Bruk gjerne et lokk til å presse jevnt. Stekes på 185 grader med over/under varme i ca. 20min.

Oppbevares i tett beholder i kjøleskapet.

Mannen min lager dobbel porsjon, når han først er i gang. Da holder det til hele familien i en uke. Ungene velger å ta en "kakebit" av nøttebaren, fremfor en brødskive, når de kommer hjem fra skolen.

Noen dager har de også med seg en bit som lunsj kos.#energibar #nøttebar #oppskrift #mat #energi #nøtter #cleaneating #lchf #lavkarbomat #lavkarbo #treningsmat #måltid #honning #bær #renmat #kokos #hjemmelaget #heimelaga #naturligsøt #glutenfritt #sukkerfritt

 

 

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no