hits

Eggepai - naturlig søt

Nydelig pai som består av egg og ost. Høres det rart ut?
Min datter syntes det var veldig rart, og vile nesten ikke smake, men hun angret ikke på at hun prøvde den.
For det er god og søt, og smaker ingenting av egg.
Jeg har tilpasset alle ingrediensene til eggefaste.
Hele paien betår av 7 egg, så om du ønsker så kan du spise pai hele dagen:)

Du trenger:

Deig og dekorasjonsstriper
5 store egg
2 ss Sukrin
1 ss Psyllium pulver (Fiberhusk)
1/2 ts. bakepulver
Fyllet
110 g kremost, jeg brukte Philadelphia
1 stor eggeplomme
2 ss Sukrin
1 ts Vaniljepulver
1 ts vanilje ekstrakt
2 store eggehviter
1 ss Sukrin melis
Smør topping
1 stor eggeplomme
3 ss smør
2 ss Sukrin melis
1/2 ts vaniljepulver

Slik gjør du:

Paien
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 20 eller 22 cm springform med litt smør. Smør også en liten brødform.
Bland sammen 5 egg, fiberhusk, Sukrin og bakepulver. Her bør du bruke mikser, for å unngå klumper av fiberhusk.
Hell ca 3/4 av blandingen i springformen og resten i brødformen, dette skal bli dekorasjons stripene på toppen av paien. Stekes i 10 minutter. Sjekk med tannpirker at de er helt stivnet, før du tar dem ut. Settes til avkjøling i formene.
Fyllet
Skill plommen fra hviten på de de to siste eggene.  
Bland sammen med en mikser, kremost, eggeplomme og vanilje.
I en separat bolle, piskes egghvitene. Når det formes myke topper, ha i Sukrin. Pisk til stive topper formes.
Bruk en slikkepott, fold egghvitene forsiktig inn i kremost blandingen. Dette gjøres forsiktig, da du vil at denne blandingen skal forbli luftig.
Hell fyllet på den nedkjølte paibunnen.
Smør topping
Smelt smøret på svak varme og bland deretter sammen alle ingrediensene.
Montering av paien
Ta ut paien i brødformen, og kutt den i tynne strimler med en pizzarulle. Legg stripene på toppen av fyllet i flettemønster.

Hell smøret jevnt over paien.
Stekes på 180 grader i ytterligere 20 minutter.

La paien kjøle seg ned, skjær i 6 - 7 stykker, og nyt. Holder seg godt i kjøleskapet i et par dager.
Tips: Hell en spiseskje av smeltet kokosolje over ved servering for å få inn i enda flere sunne fettstoffer.

Pyntes med litt Sukrin melis rett før servering.

#eggefaste #oppskrift #mattips #pai #egg #mat #diett #faste #lavkarbo #lavkarbomat #lchf #dessert #naturligsøt #utensukker #glutenfri #sukkerfri #utengluten #utenmel #ost #hjemmelaget #heimelaga #kake #lunch #frokost #proteinrik #protein #ostekake

Kommentarer

Smiley

12.03.2018 kl. 13:46
åå, denne må prøves....! Så kjempegodt ut
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no