hits

Hjemmelaget Guacamole

Jeg har laget min egen guacamole av gode råvarer siden 1992..! Jepp, faktisk før taco ble kjent i Norge!

Jeg var utvekslingsstudent i Texas skoleåret 91/92. I Texas var det allerede den gang, masse mexicanere, med egne communities (felleskap). Jeg var så heldig at jeg ble invitert hjem, og utviklet vennskap med en mexicansk familie, og hos dem lærte jeg å lage autentisk guacamole og salsa, kan tro de koste seg første gangen jeg fikk smake salsa... ha, ha, ha. Det brant på tungen og egentlig i hele munnen i timesvis etterpå!

Jeg lærte å lage tacos(myke tortillas) og ikke minst guacamole! Jeg skal også komme med oppskriften min på salsa, den er knall god!

Tilbake til dagens Guacamole: Dette går nesten like raskt å smelle sammen som en pose krydder fra butikken. Og så slipper du en masse unødvendige tilsetninger og konverseringsmidler.

 

Du trenger:

2 modne avocado

1 fedd hvitløk

1 liten løk

1 tomat

1 klatt rømme, gjerne laktosefri

Chili

Salt og Pepper

Sitron eller lime

Slik gjør du:

Mos avokadoene med en gaffel, ha oppi en skvett sitron/lime. Dette er også for smak, men mest for å hindre avocadoen i å bli brun.

Skrell og hakk hvitløk, du kan gjerne bruke hvitløk presse, da får du ut mer saft. Rør hvitløken godt inn. La dette stå og godgjøre seg mens du forbereder resten.
Hakk opp løk og tomat til små passende biter. Løken kan gjerne glaseres i pannen. Da blir den litt rundere i smaken, og Guacamolen blir litt søtere

Rør alt sammen, tilsett rømmen og smak til med chili, salt og pepper.

Bruk gjerne hjemmelaget tacokrydder som du finner HERDersom du ønsker en liten vri: Hakk opp frisk koriander. Dette setter litt asiatisk preg på guacamolen.

Jeg lover at det er kjempe godt!Da er det bare å nyte et godt mexicansk måltid!

 

 #avocado #taco #hvitløk #rømme #chili #lime #koriander #guacamole #oppskrift #middag #middagstips #lunsj #lunch #mellommåltid #mat #mattips #sunn #sunt #sunnere #sunnhverdag #hverdagsmat #hjemmelaget #heimelaga #glutenfri #glutenfritt #utengluten #utenmel #melkefri #melkefritt #utenmelk #LCHF #lavkarbo #suntfett #fett #protein #suntkosthold #sunnerekosthold #allergi #allergivennlig

Kommentarer

elisebr

04.04.2018 kl. 19:59
Så godt det så ut! :)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no