hits

Hamburgerbrød/rundstykker uten hvetemel

 

Tenkte det var på tide å dele min godt brukte oppskrift på enkle og gode, hjemmelagde hamburger brød. Her i huset blir de også brukt som frokostbrød, lunch og kveldsmat.

Gode til alt er de!

 

Middag:

               

Frokost:                                                                               


Du trenger:

Tørt:

1,5 ts Stevia "sukker"

1 ts salt

1 pose tørrgjær

ca 500 gr speltmel

Sesamfrø til topping

 

Vått:

2,5 dl vann

1 dl melk (kan byttes ut med vann)

50 gr flytende smør

Litt vann til å feste sesamføene

 

Slik gjør du: 

Bland det tørre i en bakebolle.

Tilsett melk og vann romtemperert (ca 25 - 27 grader), bland deigen godt sammen på lav hastighet, tilsett smøret i en jevn stråle mens maskinen går.

La maskinen rolig elte deigen i et par minutter. Deigen skal være litt klissete, da blir brødene gode og myke. Dekk bollen med plast.

Settes til heving på et lunt sted. Gjerne badegulvet.

Kna inn litt mel, og trill boller. Dersom dette skal bli rundstykker kan du pensle med litt vann, strø på sesamfrø og sette dem til etterheving.

Skal dette bli hamburgerbrød, dypper du fingrene i vann og klemmer bollene flate, strø på sesamfrø og sett til etterheving.

Jeg bruker å etterheve i minimum en time, da blir de luftige og gode.

Tips: Når man bruker speltmel skal ikke deigen eltes veldig lenge.

Det blir ca. 10 boller ut av denne oppskriften. De egner seg godt til frysing. Jeg lager ofte både dobbel og firdobbel porsjon. Da har jeg alltid noe godt og sunt i frysen om noen kommer på besøk, eller om jeg må ha et kjapt måltid.

Ha en nydelig dag da dere!#hamburger #hamburgerbrød #spelt  #boller #rundstykker #bake

#oppskrift #middag #middagstips #frokost #lunsj #lunch #mellommåltid #mat #mattips #sunn #sunt #sunnere #sunnhverdag #bedre #bedrehverdag #hverdagsmat #fest #hjemmelaget #heimelaga #sukkerfri #sukkerfritt #utensukker #suntsøtt #utenmel #melkefri #melkefritt  

 

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no