Søtpotetsuppe med ingefær

Så er det kjøttfri mandag igjen.

La oss kose oss med en tykk og deilig, varmende suppe nå på de kalde høstdagene. Denne kan du trygt lage dobbel porsjon av, da den holder seg godt i kjøleskapet, og jeg vil si at den blir bedre og bedre på smak etter å ha stått litt.

Du trenger:

500 g søtpotet

1 gul løk

2 fedd hvitløk

1/2 chili

2 ss ingefær

5 dl grønsaksbuljong

1 håndfull vårløk

1 ss olje

Salt og pepper

Slik gjør du:

Skjær søtpoteten i terninger, hakk løk og hvitløk. Riv ingefær. Rens den halve chilien for frø, men den skal brukes i ett stykke.

Varm en spiseskje olje i gryten, og fres løken blank. Tilsett søtpotet, hvitløk og ingefær. Fres det hele et par minutter, mens du rører godt.

Tilsett buljong og den halve chilien. Kok opp og la suppen småkoke under lokk i ca 20 minutter. Ta ut chilien, for så å

kjøre suppen glatt og jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Topp suppen med en skje eller to; creme fraiche eller rømme.

Pynt med litt finsnittet vårløk.

Så er det bare å nyte:)

 

 

#søtoptetsuppe #kjøttfrimandag #oppskrift #mat #suppe #middag #kjøttfri #lchf #lavkarbo #lavkarbomat #vegan #utenkjøtt #meatfreemonday #mattips #suppemedingefær #enkelmiddag #enkelmat #mettende #enkelt #lett #raskt

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits