hits

Hvitløksbrød uten gluten


Heisan kjære dere.

Vi har dilla på hjemmelagde hvitløksbrød for tiden. Og vi har funnet ut at gode hvitløksbrød, virkelig kan booste et måltid.

For å kunne ha "ferske" hvitløksbrød flere ganger i uken, krever det at jeg baker en stor deig, og fryser ned. Da er det super enkelt å ta opp noen, så fort vi kommer inn døra. Jeg lar dem ligge litt på benken mens jeg begynner på middagen, og når de har tint litt, deler jeg dem, smører og krydrer. Vil jeg ha ost, så river jeg litt i en fei. Inn i den forvarmede ovnen i noen minutter.

Voilà!

Faktisk har jeg laget hjemmelagde "ferske" hvitløksbrød i løpet av middagslagingen!

Og det vet resten av familien å sette pris på. Disse smaker mye bedre en hvilke som helst du får kjøpt i butikken.

Jeg lover!

Det fine er at du kan variere med hvilke krydder og grønnsaker du vil. Alt etter hva du har i skapet.

Og er jeg ekstra på travelt, ja da bruker jeg ikke fersk hvitløk, da strør jeg bare litt, kjapt og enkelt:)


Rundstykker/Hvitløksbrød/Hamburgerbrød

Du trenger:
 

Tørt:

1,5 ts Stevia "sukker"

1 ts salt

1 pose tørrgjær

Som en generell regel kan man tilsette 1 strøken spiseskje fiberhusk til 500 g mel. 

ca. 500 g glutenfri lys melblanding fra Toro. Jeg blander av og til med i den grove typen for variasjon.

Sesamfrø til topping - valgfritt etter hva du skal lage - best på hamburgerbrød

Masse hvitløk, fersk eller tørr:)

 

Vått:

3 dl vann

1 dl melk (kan byttes ut med vann)

50 gr flytende margarin (kan smelte vanlig margarin)

Litt vann til å feste sesamfrøene

 

Slik gjør du: 

Bland det tørre i en bakebolle.

 Visp fiberhusk ut i melken og vannet. Det er viktig at du lar den svelle omtrent 5-10 minutter.

Tilsett romtemperert (ca. 25 - 27 grader) melk, vann og fiberhusk blanding i det tørre, bland deigen godt sammen på lav hastighet, tilsett margarinen i en jevn stråle mens maskinen går.

La maskinen rolig elte deigen i et par minutter. Deigen skal være litt klissete, da blir brødene gode og myke. Dekk bollen med plast. Settes til heving på et lunt sted. Gjerne badegulvet. Jeg lar deigen heve i 1,5 time.

Når deigen skal deles opp i emner kan de hvile noen minutter slik at hvert emne får en liten hinne ? da blir det lettere å bake de ut.

Kna inn litt mel hvis deigen er for klissete, og trill boller. Dersom dette skal bli rundstykker kan du sette dem rett til etter heving.

Skal dette bli hamburgerbrød, dypper du fingrene i vann og klemmer bollene flate, strø på sesamfrø og sett til etter heving.

Jeg bruker å etter heve i minimum en time, gjerne 2-3 timer, da blir de luftige og gode. Du kan heve kortere, men da må du være forberedt på at de blir litt mer kompakte.

Denne oppskriften egner seg godt til frysing. Jeg lager ofte både dobbel og firdobbel porsjon. Da har jeg alltid noe godt og sunt i frysen om noen kommer på besøk, eller om jeg må ha et kjapt måltid.



Av og til får jeg hjelp av "hvitløksbrødsjefen", han synes det er helt topp å få ansvaret for smøring og kryddring.

Ha en nydelig dag da dere!

#hjemmelaget #blogg #hvitløksbrød #oppskrift #mat #middagstips #glutenfri #inspirasjon #hvitløk #ostebrød #hjemmelaga #glutenfritt #hamburgerbrød #middagsbrød #kjøttfrimandag #middagstilbehør #tilbehør

Kommentarer

julietalivstil

04.10.2017 kl. 10:09
så godt ut

smartevalg

01.02.2018 kl. 13:06
julietalivstil: Takk, det var det:)

Victoria Larsen

04.10.2017 kl. 12:24
Disse ser veldig gode ut! :-)

smartevalg

01.02.2018 kl. 13:06
Victoria Larsen: Takk:)

elisebr

04.10.2017 kl. 12:37
Så smart og så gode de så ut! :)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no