Chili brente mandler - sukkerfritt

 

Nå er det jul igjen.

Er du klar med alle forberedelsene?

Det trodde jeg at jeg var, men så var jeg innom en venninne av meg. Hun hadde laget brente mandler med chili, (med sukker så klart... )og det slo meg; at dette kan jeg også gjøre - sukkerfritt.

Da var det hjem å prøve litt, og det var enkelt som bare det. Jeg brukte den samme oppskriften som  jeg har lagt ut tidligere uten chili, den finner du HER. Og tilsatte en hel frisk chili.

Det gjorde susen.

Lyst å prøve?

Du trenger:

375 g mandler
 2 dl Sukrin Gold
1/2 dl vann
 50 g smør
 1 fersk chili og litt kajennepepper

Slik gjør du:

Legg mandlene på en bakeplate, og rist dem i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Følg med slik at de ikke blir for tørre. Skjær en chili i store biter.  
Ha Sukrin Gold, chili og vann i en stekepanne, pass på at kjøttet ligger ned i pannen, for å få ut alle de gode smakene.

Kok opp og ha i mandlene.

La det koke på middels varme til massen tykner og blir brun. Mandlene skal nå ha fått en mørkere farge. Tilsett smøret og et bitte lite dryss av kajennepepper, (easy does it), og la det koke videre i noen minutter, la massen bli blank. 

Bruk en hullskje og ta opp mandlene fra massen og legg dem over på bakepapir.

Skill mandlene fra hverandre før de blir helt kalde.

#brentemandler #brente #mandler #hjemmelaget #heimelaga #sukkerfri #jul #søtt #julegodt #matinspirasjon #sunt #godteri #søttsunt #naturligsøtt #snop #jul2016 #oppskrift #peppernøtter 

Kommentarer

Victoria Larsen

17.12.2016 kl. 11:00
Ser nydelige ut! :D
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits