hits

Kakemenn på pinne, med stevia


 

Tenk at vi er i desember allerede.

Tiden løper virkelig nå, og jeg må ofte si til meg selv, at jeg må stoppe opp å nyte også. Jeg kan ikke løpe til og fra hele tiden.

Derfor har jeg satt meg ned for å kose meg med et blogg innlegg. Denne oppskriften er ikke ny, men jeg har behov for å dele den i år også - nettopp fordi de er så gode.

Jeg laget kakemenn uten sukker for første gang for 2 år siden. Det var med så mye suksess, at de er blitt en del av de 7 sortene til jul, her hos oss. 

Kakemennene blir myke og gode i smak.

Dette trenger du:

2,5 dl kulturmelk

60-70 gr stevia (den typen som er 5 ganger søtere) dersom du bruker en annen må du gange opp etter smak.

100 gr margarin

500 gr hvetemel/ Toro fin melblanding, kan brukes for glutenfritt

2 ts hjortetakksalt

Stekes i ovnen på ca 160 grader, i ca 10 min, (du kjenner din ovn) de er ferdige når de har blåst seg opp, og begynner å få en fin gylden farge.

 Slik gjør du:

Smelt smør, ha oppi melken for å kjøle smøret litt.

Ha i stevia og rør om til steviaen er smeltet.

Bland det tørre godt sammen og ha oppi melken.

Jeg har alt i kjøkkenmaskinen, blander det godt, og lar deigen hvile over natten, gjerne ute, så lenge det ikke er frost.

Kjevle ut deigen i ca. 0,5 - 1 cm tykkelse, og trykk ut de figurene som du vil ha.
Hva med å sette en del av dem på pinner? Det ble veldig populært her hos oss. 

#jul #kakemann #kakemenn #hjemmelaget #heimelaga #sukkerfri #utensukker #suntsøtt #mat #oppskrift #desember #advent #kos #sunnere #sunnhverdag #bedrehverdag #aktivitet #bake #spise #ventetid #julekake #stevia

Kommentarer

stavangerinmyheart

04.12.2016 kl. 21:16
Så lurt :)

Simon

23.08.2017 kl. 09:11
Genialt og kreativt!

smartevalg

01.02.2018 kl. 13:07
Simon: Takk skal du ha:)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no