Søtpotet chipsEndelig knakk jeg koden på søtpotet chips.

Jeg har pleid å lage dem i stekeovnen, og det har alltid vært noen som ikke ble sprø, med den metoden. Så leste jeg om at søtpotet også kan "friteres". Det måtte testes, og jepp; de kan friteres til de blir sprø. Med litt prøving, så fant jeg den riktige måten å gjøre det på.

Du trenger:

1 søtpotet

2 dl solsikkeolje

litt salt

Slik gjør du:

Skrell søtpoteten og bruk ostehøvel, til å høvle den i tynne skiver. 

Ha solsikkeoljen i en tykkbunnet gryte, jeg brukte smørsmelter, da den er så liten, og du trenger ikke å bruke så mye olje. 

Varm opp oljen.

Legg i noen få skiver i.

De skal boble kraftig.

Når boblingen begynner å avta, så er de klare til å løftes ut, og legges på tørkepapir for å renne av oljen.  Dryss over litt salt med en gang. 

Tips: Ikke legg for mange skiver i oljen samtidig, da vil temperaturen synke og chipsen bli myk, ikke sprø.De søte chipsene er perfekte i et raskt og enkelt lavkarbo måltid. Karbonade med ost, sylteagurk og litt søtt.

Velbekomme:)

 

#søtpotetchips #søtpotet #chips #hjemmelaget #heimelaga #oppskrift #mat #søtt #naturlig #sunt #solsikke #enkelt #måltid #snacks #lchf #lavkarbo #lavkarbomat #suntsøtt #karbonade 

Kommentarer

Victoria Larsen

29.10.2016 kl. 10:21
Ser jo såå godt ut!

Foodelicious

29.10.2016 kl. 16:22
Elsker søtpotet, dette hørtes godt ut :-D
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits