Grønnsaksfylte squash

Oj, oj, oj - for en smaksbombe!

Hva med å kose seg litt ekstra til middag i dag? Det er er tross alt kjøttfri mandag, og for noen av oss er det ferie også.

Ferie for meg betyr mer tid til kjøkkenkos. Og jeg har mye spennende som jeg har lyst å prøve den neste uken, og det kan bli mye mat på familien, som skal prøves og bedømmes. He he, men det er de vant til nå etterhvert.

Men tilbake til de fylte squashene

Disse fylte squashene gikk ned på høykant rundt middagsbordet her hjemme hos oss. I denne oppskriften kan du variere så mye du vil med forskjellige krydder og urter, alt etter hva du liker.

Kombinasjonen som er i oppskriften her, er den beste vi har prøvd, og jeg anbefaler å begynne med denne første gangen du lager dette.

Du trenger til 2 personer:

2 små til medium squash
2 ss extra virgin olivenolje
1 dl rødløk
2 fedd hvitløk hakket
2 dl rød paprika i små terninger terninger
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
2 ss frisk hakket persille
½ ts salt
¼ ts nykvernet sort pepper
1 dl revet parmesanost
Ekstra revet parmesan å strø over når de er ferdig stekte

Slik gjør du:


Forvarm ovnen til 180 grader
Skjær endene av squashen. Del hver squash horisontalt på midten. Deretter skjær en liten horisontal flis fra bunnen, slik at squashen ligger flatt, og ikke ruller.
Bruk en t skje og en kniv, kutt rundt innsiden av squashen, deretter skrap ut kjøttet helt til squashen ligner en kano. Prøv å ikke skjære gjennom til bunnen. Skjær innmaten i små terninger og sett til side.


Ha løk i en stekepanne, og stek i to minutter. Tilsett hvitløk, paprika, og spash terningene. Stek i ett minutt, mens du rører.
Ta pannen av varmen og bland i oregano, basilikum, persille, salt, pepper, og ost. Rør godt.
Del fyllet mellom hver squash båt, trykk fyllet godt nedi, mens du passer på at båten holder formen


Stekes i 35 - 40 minutter.

Pass godt på mot slutten av steketiden, at du ikke over steker dem, da vil båtene flate ut, og fyllet renner ut.

Så snart de kommer ut av ovnen, strø over ekstra parmesan og server.

Velbekomme!

 

#oppskrift #mat #mattips #sunnmat #squash #vegetar #vegan #kjøttfrimandag #smakfullt #glutenfri #hjemmelaget #heimelaga #middag #lunsj #mellommåltid #grønnsaker #tilbehør 

Kommentarer

Cecilie Langnæs

05.07.2016 kl. 00:03
Nam! Dette så godt ut :)

smartevalg

05.07.2016 kl. 07:54
Cecilie Langnæs: Takker:)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits