Hjemmelaget marsipan med steviaLiker du marsipan?

Jeg liker hjemmelaget marsipan best.

Jeg synes at mange av de vi kjøper i butikken er for søte, og helt uten tyggemotstand. I skikkelig marsipan skal det vel være litt biter?

Er du ikke enig?

Jeg løser dette med å lage min egen marsipan. "Er det ikke vanskelig og tidkrevende får jeg en del spørsmål om"

Egentlig ikke.

Det som tar tid er selve prepareringen av mandlene, og det kan lett unngås med å kjøpe ferdig mandel mel i butikken.

Selve marsipanen tar ikke lenger enn 10 minutter å røre sammen. Og gjør du det helt enkelt; er det bare å trille kuler, som du kan dyppe i smeltet sjokolade.

Det tar ikke lenger enn en halv time. 

Du trenger:

2 Eggehviter
250 - 300 g malte mandler eller mandelmel
2 ss Amaretto eller konjakk(for alkoholfri, bruk vann)
1 - 2 plater valgfri sukkerfri sjokolade
En knivsodd Stevia pulver oppløst i 1 ts. varmt vann
Tips: å få sødmen til ønsket nivå er et spørsmål om prøving og feiling, det beste er å starte med en mindre mengde av den typen Stevia du har. Det er enklere å øke mengden etterhvert, enn å fortynne søtsmaken - du kan ende opp med en enorm mengde marsipan!

Slik gjør du:

 Hopp over dette første leddet om du har ferdig mandelmel: (Jeg skolder mandlene for å få en hvit marsipan. Dette er ikke nødvendig, om marsipanen skal dekkes med sjokolade. Etter eventuell skolding, så tørker jeg mandlene litt i oven, dette for å få en litt mer smakfull marsipan. Tilslutt kverner jeg dem opp, enten i blender (da blir det litt kornete marsipan), eller for hånd i kvern.)  

Begynn da her: Ha eggehviter, stevia og amaretto i en bolle og rør sammen med elektrisk mikser, det skal ikke røres stivt.
Ha i mandelmelet og bland sammen for hånd til det ikke klisser lenger. Om nødvendig tilsett litt flere malte mandler for å gi massen riktig konsistens. Dersom du ønsker å fargelegge marsipanen, deler du marsipanen inn i emner, og fargelegger hver del, i den fargen du ønsker. Dette kan gjøres i kjøkkenmaskinen, da det krever en del knaing, før det blir en jevn farge. Jeg bruker matfarger fra Wilton eller konditorfarge, alt etter hvor intens jeg ønsker fargen. Og nå til påske er det gøy med litt gul marsipan.
Marsipanen kan lagres i kjøleskapet, noen dager, til du er klar for uttrilling eller den kan fryses for senere bruk. 


Når du er klar til å lage figurer:
Form marsipanen til kuler eller trykk den ned i silikon former.
Kjøl figurene, slik at det er lettere å dekke dem med smeltet sjokolade.

Tips:Jeg plasserer de sjokolade dyppede figurene på plastfolie slik at de løsner lett når de er tørre.

God påske!

 

#påske #oppskrift #marsipan #påskemarsipan #utensukker #sukkerfri #stevia #hjemmelaget #heimelaga #mat #dessert #snop #godteri #sunnerealternativ #melkefri #utenmelk #mandler 

Kommentarer

Vivian

22.03.2016 kl. 14:53
Ser kjempe gode ut :)

personligtreneroda

22.03.2016 kl. 15:02
Det så godt ut!
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits