Blåbær sirup uten sukker 

Det er visse ting som man bare må ha tilgjengelig når man er en søtmoms som meg. Når søtsuget kommer, er det ofte sent på kvelden, og da et det et must, at jeg kjapt kan smelle noe sammen. Løsningen i det siste har vært kaker eller pannekaker med blåbær. Denne blåbær sirupen lager du på under 10 minutter. Den kan også spises rett fra gryta.

Du trenger:


2 dl frosne blåbær
0,5 dl vann
1 ss Sukrin
0,5 ts xantangummi 

Slik gjør du:


Ha blåbær, vann og sukrin i en liten gryte. Kok opp og la det småkoke i 5 til 7 minutter.
Fjern fra varmen og dryss med xantangummi og visp raskt.

Avkjøl og spis.

Tips: Sirupen holder seg i kjøleskapet opptil en uke, så lag gjerne dobbel porsjon.Ble du fristet av kake og pannekakene? Jeg kommer snart tilbake med oppskriftene på disse.

Ha en fin dag så lenge!

 

#blåbær #blåbærsirup #utensukker #stevia #naturligsøtt #byggesteiner #tilbehør #oppskrift #mat #dessert #pålegg #sukkerfri #hjemmelaget #heimelaga

 

 

 

Kommentarer

Thea Linni

12.03.2016 kl. 08:37
Så godt tips!! Takk skal du ha :-)Ha en herlig helg videre:)

smartevalg

14.03.2016 kl. 09:12
Thea Linni: Så koselig at du synes det:) Ha en super dag!
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits