Knekkebrød med hasselnøtter og gojibær

Knekkebrød er så godt. er du enig? Har du tenkt på å lage dem med kokos og bær?

Det ble godt det.

Disse er så enkle å lage, og du kan variere med hva du har i dem. Denne gangen laget jeg dem med gojibær, og det ble veldig godt i kombinasjon med hasselnøtter. Om mulig så vil jeg si at disse forsvant fortere enn vanlig fra kjøkkenbenken, og det er jo så gøy, at det jeg lager blir satt pris på.

Du trenger:

4 dl solsikkefrø

1 dl hasselnøtter

1 dl gojibær

1 dl kokosmasse

1 dl gresskarkjerner

2 dl sesamfrø

1 dl linfrø

2 ss fiberhusk

100 g smør (for melkefri, bytt ut med ønsket type)

4 dl vann

Havsalt flak, om ønskelig

Slik gjør du:

Ha disse ingrediensene i en blender: alt av linfrø og hasselnøtter, halvparten av solsikkefrøene og halparten av gresskarkjernene. Kjør blenderen i maks 20 - 30 sek, for du vil ikke begynne å utvikle olje. Ha blandingen oppi en bolle med resten av frøene, kokosmassen og gojibærene. Varm opp vannet og smøret. Når smøret har smeltet, har du det våte i det tørre, rør godt, og la det stå å svelle et par minutter. Ha så i fiberhusken. Rør godt til det tykner. Mens blandingen sveller, kan du gjøre klar to stekebrett med bakepapir.

Tips: Smør bakepapirene med litt olje, så slipper du at knekkebrødene henger seg fast.

Bruk en slikkepott til å smøre blandingen ut. Strø overflaten med havsaltet, og rut opp i ønsket størrelse. Jeg brukte et pizzahjul til å rute opp knekkebrødene. Stek brettene sammen i ovnen på 150 grader varmluft.

 

#knekkebrød #hjemmelaget #heimelaga #oppskrift #dessert #hverdagsmat #kosemat #matpakkebrød #naturligmat #eatclean #utensukker #utenmel #melkefri #sukkerfri #glutenfri #lchf #lavkarbomat

Kommentarer

lisarorvik

08.04.2016 kl. 09:19
Dette aå kjempe godt ut :)

Iselin Renée

08.04.2016 kl. 10:11
Kjempe bra å lage det selv :)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits