Morsdags kakao/Kong Olavs Kakao - sukkerfri

Kong Olavs favoritt kakao, og min sukkerfrie/melkefrie versjon av den.

Denne kakaoen begynte min mann som å lage for noen år siden, når vi skulle på tur, eller bare kose oss litt ekstra. Oppskriften er hentet i boken - Kong Olavs Kakao.

Glem alt som heter "kakao rett i koppen" og "kakao 1 - 2 - 3".

Etter at du har prøvd denne oppskriften, er ingen andre kakao drikker gode nok lenger. Uansett så er de stappa med sukker og andre stabilisatorer, og det er unødvendig.

Du trenger:

1 plate Dronning sjokolade

0,5 dl vann

1 dl helmelk

3 dl krem til topping

Revet sjokolade til pynt

Slik gjør du:

Brekk sjokoladen i biter, og smelt den i vannet på svak varme. Rør hele tiden, til den er smeltet. Tilsett melken og kok opp under omrøring. Serveres med pisket krem og revet sjokolade til pynt på toppen

 

Jeg har selvfølgelig gjort noen endringer for å tilpasse den til mitt sukkerfrie liv:Du trenger:

1,5 plate sukkerfri sjokolade (eller minst 80%)

1 dl vann

6 dl helmelk eller Vikingmelk, for melkefritt kan du bruke rismelk eller havremelk

4 - 5 dl krem til topping, for melkefri: Alpro Soya Airy & Creamy

0,5 plate sukkerfrisjokolade (eller minst 80%) revet

For de som liker det: mini marshmallows på toppen (blir ikke sukkerfri da)

 

Fremgangsmåten er helt lik:

Brekk sjokoladen i biter, og smelt den i vannet på svak varme. Rør hele tiden, til den er smeltet. Tilsett melken og kok opp under omrøring. Serveres med pisket krem og revet sjokolade til pynt på toppen.


God morsdag og god Valentinesdag!

 

#kakao #oppskrift #morsdag #valentine #varmdrikke #varmsjokolade #hjemmelaget #heimelaga #sukkerfri #naturligsøtt #melkefri #turkakao #kakaodrikk #sjokoladedrikk  

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits