Fastelavensboller uten sukker og mel

Det er helt på sin plass i dag, å legge ut en oppskrift på fastelavensboller.

Eller boller med krem og syltetøy.

Bakst er alltid en utfordring når du ikke kan bake med sukker eller mel. Men dette er en bankers oppskrift på smakfulle, saftige boller. Jepp, de blir mindre, men de er minst like gode på smak. Enkelt er det også.

Bare se så luftige de er:Du trenger:

5 egg

1 dl fløte

1,5 dl kokosmel

2 ss sukrin

60 g meierismør

2 ts bakepulver

3 ss fiberhusk

2 ts kardemomme 

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 150 grader.

Smelt smøret, og ha i fløten for å kjøle det ned. Sett til side mens du pisker eggene til eggedosis. Tilsett sukrin helt til slutt, og pisk noen sekunder for å blande.

Bland alt det tørre i en stor bolle. Ha smørblandingen i eggedosisen og bland godt.

Ha eggedosisblandingen i det tørre, og rør godt. La blandingen svelle i ca. 10 minutter.

TIPS: ha litt olje på et fat, slik at du kan smøre hendene mellom hver bolle, da slipper du at deigen klistrer seg til hendene.

Jeg lager ganske så små boller og får 12 boller ut av denne deigen. Stekes i ca. 20 minutter.Husk å avkjøle dem helt før du fyller med krem og syltetøy. Jeg har brukt det sukkerfrie syltetøyet til Hervik.

Jeg har brukt Sukrin melis som strø på toppen.

ÅH lykke, dette gleder jeg meg til å servere i morgen!

 

#oppskrift #fastelavensboller #boller #mat #sukkerfri #glutenfri #melfri #dessert #hjemmelaget #heimelaga #krembolle #krem #syltetøy #lavkarbo #lchf #lavkarbomat #utensukker #naturligsøtt #sukrin

Kommentarer

charlottegilje

10.02.2016 kl. 08:04
Mmm!
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits