Hjemmelaget knekkebrød med salvie og havsalt


Heisan.

Har du prøvd å lage knekkebrød selv?

Ser ikke disse bare helt nydelige ut? Det er de!

Dette er super enkelt og det tar ikke lang tid å smelle dette sammen, mens du lager middag...
 

Du trenger:

3 dl solsikkefrø

3 dl gresskarkjerner

3 dl sesamfrø

1 dl linfrø

2 ss fiberhusk

100 g smør

4 dl vann

1,5 ts salvie

Havsalt flak

Slik gjør du:

Ha disse ingrediensene i en blender: alt av linfrø, halvparten av solsikkefrøene og halparten av gresskarkjernene. Kjør blenderen i maks 20 sek, for du vil ikke begynne å utvikle olje. Ha blandingen oppi en bolle med resten av frøene og salvien. Varm opp vannet og smøret. Når smøret har smeltet, har du det våte i det tørre, rør godt, og la det stå å svelle et par minutter. Ha så i fiberhusken. Rør godt til det tykner. Mens blandingen sveller, kan du gjøre klar to stekebrett med bakepapir.

Tips: Smør bakepapirene med litt olje, så slipper du at knekkebrødene henger seg fast.

Bruk en slikkepott til å smøre blandingen ut. Strø overflaten med havsaltet, og rut opp i ønsket størrelse. Jeg brukte et pizzahjul til å rute opp knekkebrødene. Stek brettene sammen i ovnen på 150 grader varmluft.

Jeg åpner ovnen med jevne mellomrom, for å slippe ut fuktighet. Ved halvgått tid, bytter jeg plass på brettene for at de skal bli likt stekt. Avhengig av tykkelse på knekkebrødene, stekes de ca. 30 - 45 minutter. Du kan øke varmen mot slutten, om du ønsker en brunere farge. Legg knekkebrødene på en rist så fort de kommer ut av ovnen, og la dem tørke og kjølne.

Kan oppbevares i en tett beholder i opptil to uker.


Proppet av gode, sunne ingredienser, var disse knekkebrødene gode å ha med i matpakken. Og de forsvant fort.

Vi må nok lage nye i dag:)

 

#knekkebrød #hjemmelaget #oppskrift #mat #lunsj #heimelaga #matpakke #mat #lchf #lavkarbomat #glutenfri #sukkerfri #naturligsunt #enkelt #sunt #frokost #mellommåltid #kveldsmat
 

 

Kommentarer

Katarina Hansen

22.02.2016 kl. 16:10
Nam så deilig :-)

Sizefit

22.02.2016 kl. 18:09
Jeg lager ofte knekkebrød. Jeg synes de hjemmelagde smaker så godt :)

Dine så veldig gode ut! De vil jeg gjerne prøve å lage :)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits