Hjemmelaget hvitløks majones, eller allioli, om du vilHeisan.

Har du fått prøvd å lage majones enda?

Med denne enkle metoden, har jeg alltid nydelig majones i kjøleskapet. Jeg har også begynt å eksperimentere med forskjellige tilsetninger. Og jeg må jo innrømme at det er ikke alle kombinasjoner som blir like bra. Ha ha ha. Men hvitløken svikter aldri, her er det kun mengdemålet som avgjør om det blir spisenes eller ei.

Dette trenger du, og slik gjør du:

Husk nå for all del å legge eggene på benken, noen timer før du går i gang, slik at alle ingrediensene har romtemperatur.

2 eggeplommer

2 dl matolje uten smak, (soya, oliven, solsikke, raps, kan fint brukes. Pass på at det ikke er ekstra Virgin, da de kan være litt skarpe i smaken).

2 ss vann

2 ts sterk sennep, gjerne sennepspulver

2 ts rødvinseddik eller hvitvinseddik

En liten mengde Himalaya salt - setter en piff på smaken

Pepper - jeg liker en del pepper, så en god klype, er bra

2 fedd hvitløk

2 - 3 ts kruspersille

 
Vent med oljen.

Ha alle de andre ingrediensene i en stavmikser vennlig bolle(dvs. høye kanter). Og bland godt.

Sett stavmikseren i, og hell i oljen slik at den legger seg på toppen. Når du er klar til å trykke stavmikseren på, så vipper du den litt, så er det bare å kjøre på.

VIPS - så er majonesen ferdig.

Så kan du tilsette hvitløken. Jeg bruker hvitløkspresse, og presser direkte i beholderen. Finhakk kruspersillen om den er fersk, og ha i tilslutt. Rør godt, og ha blandingen over i en beholder med lokk.Ikke bare enkelt, men såå godt også!

Helt uten tilsetningsstoffer, holder seg i kjøleskapet noen uker.

 

#hjemmelaget #oppskrift #majones #heimelaga #sunt #lchf #smartvalg #middagstilbehør #pålegg #naturligsunt #allioli #hvitløksmajones #hvitløksdipp

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits