Hjemmelaget rød kål, uten sukker og tilsetninger


Heisan. Hvordan har du det?

Jeg liker godt rødkål, og vi har det ofte som middagstilbehør. Priskrigen i matbutikkene, gjorde at jeg måtte tenke nytt, for det var jo tomt for rødkål - hele tiden.

Og så rett før jul, det er jo på en måte rødkålens høytid.

Hva gjør men da?

Jo da, lager man det selv, tenkte jeg. Og kjøpte med meg et rødkål hode for første gang. Jeg googlet litt, og fant bare oppskrifter med epler i. Det var vel ikke tingen tenkte jeg, siden jeg lever sukkerfritt og uten frukt, og satte i gang med testing.

Dette ble knall godt om jeg må få skryte litt av meg selv. Også så lett da gitt...

Dette trenger du:

800 gr. rødkål

1 ts salt (dersom du bruker min hjemmelagde bulljong, skipper du saltet)

ts malt allehånde

dl kjøttkraft eller vann

2 ts rødvinseddikk eller eplecidereddik

2 ss sukrin gold





Fremgangsmåte

Snitt kålen fint.. Legg rødkålet i gryten, og ha i salt, allehånde og sukrin. Tilsett kraften (evt. vann) og eddik.

Kok opp og la det småkoke i 35 - 45 minutter, alt etter størrelsen på kålet. Rør godt innimellom så det ikke svir seg i bunnen.

Smak til med mer allehånde om du liker det

Ferdig - så enkelt!

Noen tips for variasjon:
Dersom du er glad i eple, kan du gjerne ha i 2 epler, som du skreller og snitter, la de koke med fra begynnelsen.

Dersom det er jul, kan du røre inn litt ribbefett, før servering.

Smak gjerne til med et par spiseskjeer solbærsirup.

Litt rosiner, tørket aprikos eller fiken i strimler, kan has i det siste kokeminuttet, det gir en nydelig touch.

Det holder minst en uke i kjøleskapet, men jeg må innrømme at har det ikke så lenge stående.

Bon appètit.

 

 

#oppskrift #mat #tilbehør #middag #rødkål #utensukker #sukkerfritt #naturligsøtt #lchf #lavkarbo #hjemmelaget #heimelaga #mergrønnsaker

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits