Blomkål kake til middag?Har du prøvd deg på kjøttfri mandag enda?

Det er ikke så vanskelig som det kanskje kan høres ut. Det gjelder å finne mat som metter like godt, og som sitter i magen like lenge.

Denne blomkålkaken løser dette. Enkel å lage er den også:)

Du trenger:

1 middels blomkål kuttet i små buketter

1 ss olivenolje

1 gul eller rød løk i tynne skiver

1/2 fenikkel i tynne skiver

1 ts malt koriander

1/2 ts pepper, eller etter smak

3/4 ts salt

2 dl kikert mel

0,5 dl glutenfri mel blanding

1/2 ts bakepulver

6 store egg

1 rød paprika, renset og hakket i små biter 

2 dl smuldret fetaost

2 ss hakket estragon


 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Legg blomkål på rist i en gryte, og damp til de er møre, i ca.8 - 10 minutter.

Varm oljen i en stekepanne, tilsett løk og fenikkel, stek under omrøring, til de er møre og gylne, ca 8 minutter. Ha i koriander, pepper og salt; stek under omrøring  i 1 minutt.

Rør inn dampet blomkål, pass på at du ikke brekker opp bukettene, og la det stå å putre i 2 til 3 minutter for å dra ut alle de gode smakene.

Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp egg i en stor bolle. Ha de tørre ingrediensene over eggene og pisk til alle klumper er borte.

Rør i paprika, fetaost og estragon. Tilsett blomkål blandingen og rør forsiktig til alt er blandet. Fordel blandingen jevnt i en papirkledt ildfast form. Stekes i 35 til 45 minutter. Kaken er klar når toppen er gylden og kaken har satt seg. La den stå litt i formen til avkjøling, før du velver den over på rist, og kan dra av bakepapiret.

Serveres varm eller ved romtemperatur.

Har du rester, så fungerer den fint som lunsj dagen etter, eller som tlbehør til middagen på tirsdagen.

Paul McCartney og hans famile er forkjempere for kjøttfri mandag kampanjen i England. Og dette er en kampanje som begynner å gi resultater. Visste du at hvis alle her i lille Norge hadde kjøttfri mandag, så ville det ha samme resultat på verden, som om 200 000 biler ble parkert for en dag.


#kjøttfrimandag #meatfreemonday #blomkålkake #vegetarmat #vegetar #middag #oppskrift #tilbehør #mat #pålegg #lunsj #naturligmat #kjøttfri #lchf #lavkarbo #lavkarbomat #glutenfri #sukkerfri

Kommentarer

Vanja Karine

13.03.2016 kl. 00:12
Kjøttfri heile veka eg ;)

smartevalg

14.03.2016 kl. 09:11
Vanja Karine: Så flott:)

elisebr

10.01.2017 kl. 10:14
Nam! Så godt det så ut! :)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits