Rips pai med vaniljekrem -melkefri, glutenfri, sukkerfri - med Stevia

Rips - det er surt det.

Egentlig så er jeg ikke så glad i rips, nettopp fordi jeg er en søtmums.

Og da må en tenke ut gode, og ikke minst, søte måter å få brukt ripsen fra hagen.

Det pleier alltid å bugne på ripsbuskene mine, men i år var det litt stusselig.

Da måtte jeg tenke nytt. Ikke saft, ei heller ripsgele...

Minstemann mente at pai måtte være bra.

Så da prøvde vi det.

Jeg bruker samme pai oppskrift for middags pai, og dessert pai. Den er enkel, og takknemlig å jobbe med.

Du må gjerne bytte ut ripsen, med hvilken som helst annen frukt.

Blåbær for eksempel, er helt toppers.

Jeg har søtet ripsen så godt jeg kunne, men vil likevel si at dette er for deg; som liker det litt surt.

Du trenger:

100 g romtemperert smør

200 g hvetemel, eller Semper fin melmix

5 ss vann

5 dl rips

2 ts Steviosa

1 pk piano vaniljekrem for de som vil gjøre det enkelt.

Eller hjemmelaget vaniljekrem, uten melk, se oppskrift  HER

Slik gjør du:

Smuldre smør og mel godt sammen.

Bland inn så mye vann du trenger, for å få en fin konsistens. Bruk litt og litt, til deigen slipper hendene. Juster med mer mel, om den ble for våt.

Legg deigen i kjøleskapet i 20 minutter. Deretter kjevles eller trykkes den utover paiformen.

Stikk hull med en gaffel i bunnen og i veggene, og forstek, på 180 °C i ca. 15 minutter.

 

Tips: Dersom du har god plass i kjøleskapet eller i fryseren, kan paien forstekes i god tid før den skal serveres.

 

Etter steking;

Dekk bunnen med vaniljekremen, (den kan gjerne være varm) og ha oppi ripsen.

Jeg trykket halvparten av ripsen ned i kremen, og fordelte resten av ripsen i et lag over vaniljekremen.

Paien stekes i 20 - 30 minutter på 160 grader. Følg med så bærene på toppen ikke svir seg.

Strø Steviosa, eller den søtningen du foretrekker over paien før servering.




 

#ripspai #oppskrift #mat #kake #pai #stevia #hjemmelaget #heimelaga #dessert #fruktpai #vaniljekrem #sukkerfri #glutenfri #melkefri

Kommentarer

Iselin Renée

04.09.2015 kl. 15:49
Den oppskriften må jeg prøve :)

Sonja Durand

06.09.2015 kl. 10:53
Dette ser deilig ut, den må jeg prøve (får bytte ut med melkefritt, regner med at det funker bra:-)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits