Fylt Pane Bianco

God morgen dere.

I går skulle vi på den årlige grillingen på hytta til gode venner.

I den anledning ville jeg lage noe som passer til grilling, som voksne og barn liker.

Fylt Pane Bianco.

Pane Bianco betyr rett og slett: hvitt brød. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha i. Jeg har laget min egen variant, ut i fra hva jeg liker. Du kan variere i det uendelige, ut i fra hva du har i skapet eller i kjøkkenhagen.

Dersom du har en oppskrift på en pizza deig som du pleier å bruke, kan du gjerne bruke din egen. Til denne oppskriften lager jeg en pizza deig på 500 g mel. 

Armbåndet får du på Arts & Craft på Kvadrat

 

Først lager du deigen. Sett den til forheving.

Her er oppskriften på deigen jeg brukte:

500 g hvetemel

25 g gjær

1/2 ts druesukker (eller vanlig sukker)

3 dl vann

1 ts salt

Rør gjæren ut i lunkent vann, og ha alt i kjøkkenmasinen. Eltes på lav/middels hastighet i 10 minutter, til deigen er smidig. Juster med mel eller vann om deigen er for løs eller fast. Dekk bollen med plast og et kjøkkenhåndkle. Sett lunt i 30 - 60 minutter.

Mens deigen hever gjør du klar fyllet.

Du trenger:

200 g soltørkede tomater i olje

10 sorte steinfrie oliven

1 neve frisk salvie

1 neve frisk rosmarin

1 neve frisk koriander

200 g revet ost

2 fedd hvitløk

1 - 2 ss oliven olje

masse sort pepper

Mos hvitløken og bland med olivenoljen. La blandingen stå å godgjøre seg.

Finhakk tomatene, og hakk oliven i forskjellige størrelser.

Riv osten.

Jeg hakket ikke opp urtene, men det kan du selvfølgelig gjøre, om du ønsker det.

Kjevle deigen i et rektangel.

Pensle på hvitløksblandingen.

Strø alle ingredienser over i el jevnt lag. Avslutt med ost og pepper.




Rull deigen sammen.

Legg rullen på et bakepapirkledd stekebrett. Form en S. Klipp opp rullen. Pass på at du ikke klipper helt igjennom. Klyp sammen endene og legg dem inn under, slik at du former et 8 tall.

Settes til etterheving i ca. 60 min. Dobbel størrelse er målet.

Stekes på 180 grader i 30 - 40 minutter.

Avkjøles på rist.




Skjæres i skiver, og nytes.



#panebianco #oppskrift #tilbehør #brød #fyltbrød #heimelaga #hjemmelaget #mat #middag #bake #grilltilbehør #sommermat

Kommentarer

Marie Gjernes

23.08.2015 kl. 18:15
Oi, det så godt ut! :)

smartevalg

23.08.2015 kl. 21:04
Marie Gjernes: takk, det var kjempe godt:)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits