Stekt ris med Scampi


Min datters favoritt middag er stekt ris i alle former. Aller helst med Scampi.

Da blir det jo til at jeg lager stekt ris med jevne mellomrom. Og denne retten er super til å rydde i kjøleskapet. "da tager man det man haver"

Basen er den samme uansett: Ris og egg.

Kok risen.

Bruk gjerne rester fra dagen før. Jeg koker gjerne dobbel porsjon, og setter i kjøleskapet til dagen etter. Da har du spart deg 30 minutters koketid. Og det er jo ikke å forakte i en travel ukedag.

Legg Scampi til tining på kjøkken tørkerull, slik at de kan renne godt av seg.

Denne gangen hadde jeg kyllingkjøttdeig, hvitløk og fersk chilli i panna først. Stekte det godt, og tok det over i en skål.  

Så litt raps eller kokosolje i den allerede varme panna. Ha i risen og varm den litt. Kakk deretter i ett og ett egg, mens du rører rundt. Trikset er at egget blander seg med risen før det stivner.


Når alle eggene er i panna, helles kjøttblandingen tilbake og blandes inn


Tilslutt har du i noen grønnsaker som du har lyst på, jeg brukte brokkoli. Stekes i et par minutter sammen med hele blandingen.

Aller sist har du i Scampi. La den varme seg, men ikke stekes for lenge da risikerer du at den blir tørr og seig.

Strø gjerne litt kruspersille over. Vel bekomme.

 

#middag #oppskrift #scampi #stekt #ris #enkelt #hjemmelaget #egg #heimelaga #grønnsaker #sunt #godt #smakfullt

Kommentarer

Camilla

22.07.2015 kl. 11:33
Ser godt ut:)

MK

22.07.2015 kl. 14:32
Jeg er veldig glad i å lage sånn :) enkelt å variere

smartevalg

22.07.2015 kl. 23:21
MK: enkelt og greit ja :)

Annelin Dalberg

27.07.2015 kl. 01:02
Nam nam, dette så godt ut, jeg elsker også stekt ris med egg, grønnsaker og kylling eller reker til :) Takk for flott oppskrift, skal prøve å lage den selv istedtfor å spise på resturant :) Kommenter gjerne tilbake på bloggen min :) Håper du får en fin uke :)

smartevalg

28.07.2015 kl. 11:27
Annelin Dalberg: Så koselig:) Det blir faktisk mye bedre enn på restaurant, fordi du kan putte i akkurat det du liker:) Husk å krydre litt også:)

Annelin Dalberg

29.07.2015 kl. 00:35
Gelt enig med deg :) Sjekk gjerne ut bloggen min også :) Håper du får en fin onsdag :)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits