Eplesyltetøy/eplemos - uten sukker

Heisan og God lørdag!

Jeg begynner å bli så klar for safting og sylting.

Hver sommer pleier jeg å kjøpe en kasse jordbær, som jeg lager syltetøy uten sukker av. I tillegg rører jeg jordbærsaus av en del av kassen. Så nyter vi godt av det hele vinterhalvåret. I år tror jeg at jeg må kjøpe to kasser. For disse rørte bærene var fantastiske å ha i mine Overnight Oats.

Mens jeg venter på at jordbærkassene skal synke i pris, så har jeg laget litt eplesyltetøy. Det er også veldig greit å ha i hus, til fyll i bakverk og som pålegg. Og det fikk jammen bein å gå på som pålegg her i huset.Jeg må innrømme at jeg ble vel kreativ, når jeg skulle ta bilder. Syltetøyglassene fikk "neckcandy" fra Arts & Crafts. Dette smykket er mitt favoritt smykke for tiden:)

Så nok prat, la oss komme oss til oppskriften:

Du trenger:

1 kg epler, gjerne sure fra hagen til høsten

50 g sukrin gold

1 ts kanel, du kan gjerne øke, om du er glad i kanel

20 g stevia sukkerSlik gjør du:

Først koker du syltetøyglassene i noen minutter, slik at de er steriliserte, og kan lagre syltetøyet ditt i måneder, som om det blir aktuelt å lagre det så lenge. Ha ha ha.

Skrell eplene og fjern kjernehuset. Del dem i biter. Du kan gjerne ha dem i store biter, men da må du øke koketiden.

Ha de oppskårne eplene i en gryte, og kok opp. Rør med jevne mellomrom. Som du ser av bildet over, faller eplene i fra hverandre etter hvert som de koker. Ha da, i resten av ingrediensene. Rør godt. Kok ett minutt. Smak om du synes det er søtt nok, og om du vil ha i mer kanel.

Ferdig.#eplesyltetøy #eplemos #sukkerfritt #hjemmelaget #heimelaga #stevia #oppskrift #mat #dessert #pålegg #sunt

Kommentarer

Madelen

13.07.2015 kl. 21:10
Lagde syltetøy i fjor, men da kun med sukrin og det ble noe kvalmende. Denne oppskriften er nok mer ideell vil jeg tro ;)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits