Hjemmelaget lapskausJeg og hele familien elsker hjemmelaget lapskaus!

Ja, det tar noen time å lage, men når vi først er i gang; så lager vi en kjempe stor gryte. Da har vi middag for minst 3 dager. Og det, det er tid spart i hverdagen.

Selve arbeidstiden er ikke lang, det eneste du behøver å gjøre er å skrelle og kutte..

Du trenger:

1 kg potet

1/2 kg søtpotet

1 kg gulrot

1 stor purreløk

1 stor kålrot

1/2 kg sellerirot

2 kg saltede svineknoker

Salt og pepper

Flatbrød til serveringSlik gjør du:

Hell 2 liter vann i den gryten som du skal bruke til koking av kjøtt, og til selve lapskausen. Ha i svineknokene. Kok dem under lokk i 3 timer.

Mens knokene kokes, kutter du opp grønnsakene. Alt kuttes i jevne terninger på ca 1 cm. Kuttes de større enn dette, vil middagen bruke lang tid på å bli ferdig.
 Når knokene er kokt ferdig, ta dem ut, og sett dem til avkjøling. De er for varme til å kuttes opp foreløpig. Ta ut en liter vann i et litermål. Sett til side. Ha alle oppkuttede grønnsaker i gryten. Kok opp, og la det småputre under lokk en times tid. Deretter tar du av lokket og kok til ønsket konsistens.

Når du synes lapskausen er ferdig, slår du av varmen, lar den stå på platen og tilsetter pølsene og oppskåret kjøtt fra knokene. La lapskausen stå å trekke i 15 - 30 minutter. 

Vi setter gryten rett på bordet, og som du ser, så er neste halve gryten forsvunnet på 1 - 2- 3!

Så da er det bare å nyte de neste middagene ut i uken.

 

#oppskrift #hjemmelaget #lapskaus #heimelaga #grønnsaker #middag #middagstips #sunt #mett

Kommentarer

Benedikte Porsanger

01.05.2015 kl. 19:55
Oiii, nam.. så helt fantastisk godt ut! Skal teste ut oppskriften med engang butikkene åpner :-D haha! :D Ha en super fin kveld vidre.

smartevalg

01.05.2015 kl. 20:12
Benedikte Porsanger: Så hyggelig å høre, jeg lover at denne er bedre en den ser ut:)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits