Ostekaken min. Uten sukker og uten gluten.




Min venninnes datter skulle konfirmeres i går.

I den anledning ble jeg spurt om jeg kunne lage ostekaken min. Den måtte være glutenfri, da konfirmanten har cøliaki.

Selvfølgelig stiller jeg opp på det.



Denne ostekaken..

Det finnes ingen over, ei heller ved siden..

Prøv selv.

 

Første lag:

1 pakke Gjende kjeks (med sukker og gluten)

For glutenfri: 1 pakke av hver på bildet under

100 gr smør

1 ts kanel

Smelt smør og knus kjeksen.

spar 1 - 2 ss knust kjeks, til å pynte kaken med.

Bland godt sammen og legges i bunnen av formen. Ikke trykk for hardt, da vil bunnen bli for kompakt. Bunnen kan stekes 5 minutter på 150 grader. Anbefales.

 

Andre lag:

3 egg

3 familie pakker Philadelphia ost

40 g stevia "sukker"

1/2 ts salt

1/2 ts ekte vanilje

1/2 lime eller sitron, presset saft

Alt blandes sammen og helles over bunnen. Stekes i 30 minutter på 190 grader. Avkjøl litt, dryss kanel over.

Tredje lag:

2 beger rømme

2 ts stevia "sukker"

0,5 ts salt

1 ts ekte vanilje

resten av kjeksen



Alt utenom kjeksen, blandes og helles over forrige lag.

Stekes på 200 grader i 5 minutter.

Strø over den knuste kjeksen og sett til kjøling. Må stå i kjøleskap i 3-4 timer.

Til pynt smeltet jeg sukkerfri sjokolade, og dekket halve jordbærene med sjokoladen. Så er det bare å dandere jordbærene slik du synes er pent.

Kaken kan med fordel, serveres med fruktsalat.


Nydelig håndlaget ring og armbånd fra Arts & Crafts Kvadrat

 Lurer du på hva du skal kjøpe i konfirmasjonsgave til en jente? Tips: Dette nydelige smykket har jeg kjøpt.




#oppskrift #ostekake #kake #mat #hjemmelaget #heimelaga #sukkerfri #naturligsøt #glutenfri #konfirmasjon #gavetips

Kommentarer

Marie

26.04.2015 kl. 19:00
Hei.

Denne såg god ut. Med ekte vanilje - mener du frøene inni vaniljestang? Eller hva bruker du?

smartevalg

26.04.2015 kl. 19:40
Marie: Hei. Ja jeg mener frøene inni stangen. De kan også kjøpes i glass i vel assorterte daglig vare forretninger. Jeg har alltid et glass stående, til bakverk hvor du ikke skal koke opp melk med vanilje stang. Så blir det mindre klatt:)

Ingvild Kristine

27.04.2015 kl. 13:24
Det så skikkelig godt ut!

smartevalg

27.04.2015 kl. 17:19
Ingvild Kristine: Ja ikke sant:)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits