Ostekake med sitron, sukkerfri og glutenfri

Siden jeg er så godt i gang med ostekaker for tiden, så tenkte jeg at jeg vil dele denne oppskriften også.

Her har jeg toppet ostekaken med min hjemmelagde marshmallow fluff. Kaken i seg selv er litt syrlig, og fluffen gir fyldig og god sødme, som passer veldig godt her. Du finner oppskriften HER.

Bunnen:

100 g smeltet smør

160 g Digestive kjeks uten gluten

litt søtning

 

Ostefyllet:

3 pakker Philadelphia kremost à 300 g

65 g stevia sukker

Finrevet skall fra 1 sitron og 1 lime

4 egg

70 g presset juice (fra ca. 1 sitron og 1 lime)

2 dl lettrømme

1/2 ts vaniljepulver



Forvarm ovnen til 180˚C.

Finmal kjeksen.
Bland med smeltet smør og eventuell søtning, (du kan selvsagt bytte til din favorittkjeks).
Du kan bruke en form fra 20 cm opp til 28 cm, bare husk at kaken blir høyere, jo mindre formen er. Jeg har brukt en hjerteform på ca 20 cm.
Press kjeksblandingen ned i formen og litt opp langs kanten. Ikke press for hardt, da kan det nederste laget bli for kompakt.
Stek bunnen i 15 minutter på 180 grader, avkjøl bunnen helt, og senk temperaturen i ovnen til 100 grader.


Ha kremost, stevia sukker, vaniljepulver og revet lime/sitronskall i en mikserbolle og miks det til en luftig blanding, 3-4 minutter. Stopp maskinen og tilsett et egg om gangen, det er viktig å ikke mikse for mye. Da kan kaken bli for kompakt. Når alle eggene er blandet inn, tilsett sitronsaft og lettrømme, bland godt med en slikkepott.

Hell blandingen over  i formen og stek den i minimum 4 timer på 100 grader.

4 timer på 100 grader gjør ostekaken fyldig, - den smelter i munnen! I tillegg holder den formen og du unngår at overflaten sprekker.

La kaken avkjøles i 15 minutter. Ta så en kniv og gå rundt kanten slik at kaken løsner fra formen. Når kaken har fått stå på benken en times tid, settes den i kjøleskapet over natten. Når kaken er klar til servering: Bre på et godt lag med marshmallow fluff og lek litt med hvordan du vil at kakens uttrykk skal være:)





#oppskrift #ostekake #sukkerfritt #glutenfritt #sitronostekake #mat #kake #dessert #cheescake 

 

Kommentarer

lykkebobla

28.04.2015 kl. 13:11
nam, denne så helt herlig ut :)

smartevalg

28.04.2015 kl. 17:36
lykkebobla: Den er det, verdt å vente på at den skal få sette seg:)

Lise

29.04.2015 kl. 08:58
WOW!

Den så digg ut <3

Kan man bruke andre type kremoster også?

(Jeg har laktosealergi)

Kanskje du kan lage en vegetarmiddagoppskrift, det er så vanskelig på komme på bra ting!

smartevalg

29.04.2015 kl. 19:33
Lise: Hei, så koselig å få spørsmål om vegetar, klart jeg kan:) Jeg skal komme med noe kjekt:)

Og ja, du kan bruke annen kremost.

Ragnhild

08.05.2015 kl. 13:25
Hei!

Denne kaken skal definitivt prøves!

Men jeg har et spørsmål. Da jeg ikke kan bruke Stevia, lurer jeg på om jeg kan bruke samme mengde sukker i stedet for stevia? både i kaken og i marshmallow fluffen?

Ragnhild :)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits