Super enkle pizzasnurrer på spelt - sukkerfri og melkefriNå fortiden synes jeg at jeg blir pepret med mail om avslutninger, klasseturer, 17. mai oppgaver på skolen, dugnader osv. I mange av disse mailene, fordeles det oppgaver. Og mange av disse oppgavene er baking. Vi har hatt avslutning med håndballen, og skal ha mange flere avslutninger.

I den anledning tenkte jeg at jeg ville gi dere en takknemlig oppskrift på pizzasnurrer. Denne slår til hver gang.

Jeg dobler og firdobler ofte, når jeg først er i gang. Da har jeg alltid pizzasnurrer i frysen, både til enkel middag, og til når jeg skal levere bakverk rundt forbi.

Dette er veldig takknemlig frysemat. Ta opp så mange du trenger, legg dem på benken en stund, og så i ovnen noen minutter.

Voilà - nystekte pizzasnurrer midt i uken!

Supermamma eller?


Deig

800 g siktet speltmel

80 g sukrin

120 g smør som smeltes, gjerne blå melange eller soft spesial

5 dl melk, gjerne vikingmelk eller soyamelk.

1 pakke gjær

 

Bland det tørre i en stor bakebolle, varm opp melk og ha i smøret. Når smøret er smeltet, helles det våte over det tørre.

Sett den til heving. Den kan gjerne heve i opptil 2 timer på et lunt sted.


Fyll

Mens deigen hever lager du fyllet. Det kan varieres i det uendelige alt etter hva man liker. Jeg har laget to barnevennlige forslag:
 

Ketchup, skinke, ost og piffi

eller

Kjøttdeig, løk og tomatpure og ost

Du kan også tilføre salt, pepper, mais, hvitløk, spinat, tomat, vårløk, chili, oregano osv.

 

 

Stek kjøttdeigen, ha i løken på slutten av steketiden. Ha i forskjellige krydder og tomatpurè. La dette stå å småputre en god stund, slik at smakene fra krydderet trekkes ut.


Det fine skjerfet og den flotte klokken får du hos Arts & Crafts på Kvadrat
 

Når deigen er ferdig hevet. Knas den godt sammen, deles i 2 - 3 emner, og kjevles til en avlang firkant. Smør kjøttblandingen i et tynt lag over og rull sammen. Deles i små emner, settes på steke brettet. Legg revet ost over og stek i ovnen på 180 grader i 10 - 12 minutter. Alt etter hvor mørke du ønsker dem.

 

 
Dette blir middag hos oss i dag, hos deg også?

 

 

 

#pizza #pizzasnurrer #speltmel #spelt #mat #oppskrift #middag #lunsj #kveldsmat #dugnadsmat #hverdagsmat #fredagsmat #helgemat #barnevennligmat #hjemmelaget #heimelaga #melkefri #sukkerfri

 

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits