Nugatti Stjernen!


Har du sett Nutellastjernen som ble vist på video på internett?

Jeg må jo ærlig innrømme at den har fristet meg litt.

Egentlig litt mye.

Og da måtte jeg i gang i dag, å teste fremgangsmåten, og det var absolutt ikke vanskelig.

Det er lenge siden jeg har gjort noe så "crazy" som å lage en deig med hvetemel og sukker. Og jeg må jo innrømme at det var deilig å jobbe med en så smidig deig. (I forhold til glutenfrie, litt mer klissete deiger.)

Jeg vurderer også å prøve denne stjernen med Toros glutenfrie melmix, og kanskje litt honning. Jeg skal komme tilbake til dette, så fort jeg har funnet en god løsning.

Jeg ser for meg at denne blir ypperlig med pizzafyll, eller urter og tomater, litt slik som Pane Bianco. Se HER for oppskrift. Eller så tenker jeg også på å fylle med for eksempel pesto, rosmarin, og forskjellige urtekrydder, dryss av havsalt på toppen, pensle med krydderolje, eller som ønsket fra min bedre halvdel: kanel og sukker (stevia)

Tilbake til denne stjernen;

Jeg hadde ikke Nutella, men Nugatti. Og man tager det man haver.

Så jeg har i dag laget Nugattistjerne:)


 Du trenger:

1 kg hvetemel

250 g sukker

1 ts salt

1 pk tørrgjær

5 dl melk

250 g smør

2 ts kardemomme

1 boks Nugatti eller selvfølgelig Nutella

Melken romtempereres, elt sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret, i en kjøkkenmaskin. Når deigen er eltet smidig i ca 10 minutter, ha i romtemperert smør i terninger. Eltes til smøret er blandet inn. Dekk bollen med plast, og sett til heving i minst en time.

Del deigen i to, da denne deigen rekker til to stk. stjerner. I dag fikk min minste sønn denne delen, og har laget boller med vaniljekrem inni.

Rull den halve deigen, i fire boller. Kjevle bollene ca. 1/2 cm tykk. Legg en rund, stor, tallerken oppå deigen, og skjær rundt slik at du får en sirkel. Jeg anbefaler å ha godt med mel på undersiden av den første deigen, slik at den ikke klistrer seg i benken.

 

 
Løft sirkelen over på stekebrettet. Smør på et lag Nugatti. Ikke smør helt ut til kanten, for kantene skal klemmes sammen til slutt.

 

Legg på en ny sirkel og smør på Nugatti. Gjenta dette til fjerde laget er lagt på, og det skal ikke dekkes med Nugatti. Sett et glass i midten av deigen.

Midten skal ikke skjæres i. Jeg brukte et pizzahjul og skar fra midten og utover. Deretter snittet jeg inn til glasset med kniven. Del først i fire symmetriske deler. Så deler du disse, slik at det blir åtte symmetriske deler. Tilslutt deler du igjen, slik at du ender opp med 16 like store deler.

  

Vri en del til venstre, den neste til høyre, så fortsetter du med venstre igjen.

 
Fortsett å vri, helt til hver del, er vridd i to omganger.


Klyp sammen endene på to og to av delene, slik at du er tilbake til 8 deler.


Ferdig Nugatti stjerne og ferdige vaniljefylte boller av min 5 åring..


La du merke til den fine klokken jeg har på meg:


Det er en design klokke fra Sara Designs New York. Er den ikke fin??

Dette designet lages i flere farge kombinasjoner, og den er bare lekker.

Nesten mer som et smykkearmbånd, enn en klokke.

Du får kjøpt din egen hos Arts & Crafts.

Min kommer fra avdelingen på Kvadrat. Og på Instagram: ackvadrat

Jeg var innom der i går, og jeg må få skryte av damen som jobber der. Er du ute etter service og kunnskap, er dette stedet for deg.

Jeg så også noen søte smykkesett som jeg vurderer å kjøpe til mine to nieser som skal konfirmeres i år. Jepp, da var den katta ute av sekken!

Ha ha ha!

Ha en fantastisk lørdagskveld dere!

 

#hvetebakst #ackvadrat #hvetekringle #bake #søtt #påskegodt #bakedag #sjokolade #saradesigns #helg

 

 

 

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits