Lørdagskvess!

God helg godtfolk!

Hva med en "retro" lørdagsrett?

Dette skapte 80talls assosiasjoner for meg.

Mmmm - så godt dette var!

Her kommer oppskriften på en rett jeg kom over på Facebook. En bekjent av meg la ut bilde av denne "sopihop" retten, og jeg ble sinnsykt fristet. Jeg tenkte i flere dager på bilde jeg hadde sett i, og fant ut at selv om dette absolutt ikke var mat jeg vanligvis spiser, så måtte dette bare prøves. Retten har ikke noe navn, så jeg kaller den rett og slett for Lørdagskvess. Den er også ypperlig som foreningsmat. Enklere en dette kan det nesten ikke bli..

Du trenger:

1 loff, kan fint byttes ut med fine eller grove, glutenfri brød

1 boks mais

1 boks Bog skinke

1 lettrømme, kan fint byttes med Sour supreme soyarømme

2 pakker revet cheddar ost

 

Slik gjør du:

Skjær toppen av hele brødet (se bilde). Hul ut brødet og del brødbitene i mindre biter som du varmer opp i ovnen slik at de blir litt crispy. Disse bitene bruker du som krutonger ved siden, når du serverer retten.
Sausen :  Bland alle ingrediensene i en bolle, varmes i mikro i 5-10 min. Stopp og rør underveis. Hele blandingen helles så oppi det uthulte brødet.

Jeg delte brødet inn i 5 deler til 5 personer. Alt fyllet ble liggende inni brødet, fordi osten holder alt samlet etter hvert som retten kjølner.

Serveres med salat og krutongene. og da er det bare å digge inn!

God lørdag! Hvilken film skal du se?

 

#lørdagsmat #blogg #mat #foreningsmat #middag #glutenfri #melkefri

Kommentarer

Silje Eriksen

21.03.2015 kl. 10:56
åh nam, genialt ! :D

smartevalg

21.03.2015 kl. 19:57
Silje Eriksen: ja ikke sant! Knall godt til dagen derpå også;)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits