Søt og god Risgrøt uten melk, uten sukker, uten gluten:)

Her i huset har risgrøt vært savnet en god stund. Grunnen til det er at mellomste sønn får så vondt i magen etter han har spist det. Da er det best å la være med å lage det, tenker jeg. Her om dagen fikk jeg et tips av ei venninne:

Risgrøt med rismelk!

Herlighet!

Hvorfor har jeg ikke kommet på det selv??

 

Da var det bare å gå i gang med testingen: og det gikk jo strålende på første forsøk. JIPPI sier bare jeg, nå er riskremen på julaften reddet for hele familien! Og grøt kan vi ha med jevne mellomrom også. Mellomste sønn er STRÅLENDE fornøyd med konsistens og smak.

Her er en annerledes oppskrift på en risgrøt som er søt og god på smak.

 

Risgrøt i dyne uten melk

Du trenger:

8 dl vann

4 dl grøtris

1 ts salt

1,5 - 2 l rismelk, helmelk eller lettmelk

Valgfritt: 15 dråper vanilje stevia

 

Slik gjør du:



Kok opp vann og tilsett grøtris og salt. La det koke på svak varme under omrøring til vannet har kokt nesten helt inn (ca 10 min). 

Spe så med rismelk, dersom du tåler melk kan du fint bruke helmelk, lettmelk eller en blanding av disse.

Kok opp under omrøring. Ta gryten bort fra komfyren og sett på lokk.





 Deretter finnes det ulike måter du kan velge for å koke ferdig grøten:

? Pakk aviser rundt kjelen. Sett så kjelen i stekeovnene på 30 grader i 2-3 timer.

? Pakk et ullpledd rundt kjelen. Sett kjelen i kald stekeovnen i ca 3 timer. Du kan også gi ovnen en liten lunk før du sette inn kjelen.

? Pakk kasserollen inn i en dyne og sett den på et lunt sted i 3-4 timer.

Spe med litt varm melk før servering, hvis grøten er blitt for tykk.

Denne grøten bil garantert ikke svidd og den koker heller ikke over.

Samtidig er gryten enkel å rengjøre etter at grøten er spist og du har i tillegg masse tid til å gjøre andre ting mens grøten godgjør seg selv!

 

Risgrøten toppes med tradisjonelt sukker og kanel med smørklatt.

Eller som oss, vi bytter ut sukker med stevia "sukker" eller sukrin.

Grøten kan også toppes med friske bær.



 

#oppskrift #rismelkgrøt

 

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits