Enkel Hjemmelaget Falafel

 

 

 

Du trenger:

2 dl tørka kikerter

1 gul løk

2 fedd hvitløk

5 kvaster persille

10 kvaster koriander

1 rød chili

1 ts salt

1 ts spisskummen

1 ts bakepulver

4-5 ss jyttemel

Rapsolje til steking


 

Slik gjør du: 

Bløtlegg kikertene i godt med vann over natten, eller i minst åtte timer. Sil av vannet og ha kikertene over i en kjøkkenmaskin. 

Skrell løk og hvitløk og ha i sammen med kikertene. Tilsett persille, koriander, chili, salt, spisskummen, og bakepulver. La maskinen gå på middels hastighet en liten stund. Kikertene skal ikke finmales.

Du må nok stoppe et par ganger for å dytte massen ned fra kantene med en slikkepott. Tilsett én og én spiseskje mel. Når massen begynner å klebre seg sammen har du hatt i nok.

Overfør massen til en bolle som du dekker til med plastfolie og setter kaldt i minst  2 timer. Før steking former du boller av ønsket størrelse med hendene.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne og stek falaflene. Jeg har også frityrstekt dem, da får de et hardt skall på utsiden og er myke inni.

Jeg bruker falafel i stedet for potet eller ris. Jeg vet at veganere bruker falafel i stedet for kjøtt.

Up to you:)

Vel bekomme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits