Lettere Moussaka 


Du trenger:

1 rød paprika
3 fedd hvitløk, knust
 

200g mager kjøttdeig
100g røde linser
 

2 ts tørket oregano, pluss ekstra til å drysse over før servering
500ml hakkede tomater på boks
 

1 aubergine i skiver
4 tomater i skiver

2 ts olivenolje
25g parmesan, finrevet
170g gresk yoghurt
fersk revet muskat

 

 

 

Slik gjør du: 

Stek  paprika i  en  stor  teflonpanne i  ca  5  minutter.Tilsett hvitløk  og stek i  1  min  til, legg deretter i kjøttdeigen, hakk den godt opp, og stek  til den er brun.

Ha  i  linsene, halvparten  av  oregano, hakket tomat  og  en skvett vann. La det småkoke i  15-20 minutter  til  linsene er  møre, ha i  mer  vann  dersom du synes det tykner for mye.
Sett stekeovnen på 250 grader. Legg  aubergine  og  tomatskiver   et steke brett  og pensle med  olje. Dryss  på  resten av oregano  og  litt salt og pepper. 

Grilli 1-2  minutter  på hver   side  til de er lettforkullet.
Bland  halve  Parmesanen  med  yoghurt  og ha i litt  pepper. Fordel  kjøttdeigblandingen i  4  små  ildfastformer og  topp  med aubergine  og  tomat. Ha over en skje  yoghurt  og strø  ekstra  oregano, parmesan  og muskat på toppen.

Grilli 3-4  minutter inntil  det bobler. Serveres med en stor gresk salat ved siden.Vel bekomme!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Iselin Renée

21.01.2015 kl. 10:28
Det så godt ut :)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits