Søt og sunn dessert i helgen?

 

Du trenger:

 

500 g tørket fiken

 

200 g tørket aprikos

 

200 g svisker

 

6 dl rødvin

 

1 ts tørket timian

 

½ ts malt nellik

 

1 ss sukrin gold

 

4 ss appelsinmarmelade med mye biter

 

½ ts safran

 

5 dl kremfløte

 

Kaneldryss

 

Slik gjør du:

 

Skyll fiken, aprikos og svisker godt.

Legg i gryten, ha i rødvin, timian, sukrin gold og nellik.

La dette koke på svak varme i en time. Ta frukten ut og legg i en serveringsskål.

Kok inn fruktlaken sammen med appelsinmarmeladen til den tykner. Den skal bli sirupsaktig. Smak til laken med sfran, og hell den over frukten i serveringsskålen.

Serveres med lettpisket fløte og kaneldryss.

 

Denne desserten er ypperlig å lage noen dager før den skal serveres. Oppbevares i tett boks i kjøleskapet i opptil en uke. Hvis du ikke spiser den opp da, det gjør jeg..
 

God helg folkens!

 

 

 

 

 

#søtt #sunt #sunn #sukringold #svisker #dessert #oppskrift #helg #fredag #lørdag #fest #godt #hverdagskos #mat #frukt #søttsunt #utensukker #deilig #kremfløte #glutenfri #glutenfritt #hjemmelaget #heimelaga #fiken #kompott #aprikos #vin #rødvin #sukkerfritt #sukkerfri

 

#mattips #sunnhverdag #godt #hverdagsmat #festmat #naturligsøt #utengluten #utenmel #melkefritt #lavkarbo #kosthold #livsstil #kos #matinspirasjon #smakergodt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits