Lyst på noe søtt og sunt til søndagskaffen?

 

Mandel og kanel rullekake


Du trenger: 

170 gram mandelmel 

25 gram kokosmel 

¼ ts bakepulver

½ ts salt

3 ss smeltet kokosolje 

2 ss sukrin gold

2 egg

1 ss ekte vanilje 

 

Fyll

2 ss sukrin gold 

2 ss kanel

3 ss smeltet kokosolje

1 dl rosiner (kan sløyfes om du ikke liker rosiner, men de er en viktig del av strukturen)

1 dl cashewnøtter

 

Glasur

1 ss sukrin gold

2 ss smeltet kokosolje

2 ts ekte vanilje

 

Slik gjør du:  

Miks sammen de tørre ingrediensene til deigen i en bolle og de våte ingrediensene i en annen bolle. Miks til slutt sammen begge.


Legg deigen på et bakepapir, og legg et bakepapir oppå deigen. Kjevle ut deigen og fjern bakepapiret på toppen. Den skal være klissete.


Bland sammen alle ingredienser til fyllet og legg det jevnt utover deigen.

 

Rull deigen sammen til en lang pølse. Bruk bakepapiret til å rulle sammen. Om deigen "brekker" så legger du den delen ned.

 

Kutt deigen opp i mindre små "pølser", slik at du får kanelruller.

 

Stek i ovnen på 175 grader i 20 minutter.

 

Bland sammen ingrediensene til glasuren og smør det utover kanelrullene med en pensel, mens den fortsatt er varm.

Kakene er meget kompakte, men veldig gode på smak. Disse dekker hvilket som helst søtsug du måtte ha.

Rullekaken egner seg godt til frysing, og holder seg 3-4 dager i kjøleskapet. Jeg må innrømme at jeg unner meg litt ekstra, ganske ofte, når jeg har denne i kjøleskapet.




   

Vel bekomme!

 

 

Kommentarer

Linda Taylor

18.01.2015 kl. 11:49
Den så veldig god ut, minus rosinene :)

smartevalg

18.01.2015 kl. 13:37
Linda Taylor: Ja det er ofte sånn med rosinene, vi som liker dem, kan ha dem i alt:) Prøv kaken uten, blir veldig god uansett.

Evelyn

18.01.2015 kl. 21:51
Så veldig godt ut! =)

Iselin Renée

19.01.2015 kl. 16:42
Dette må jeg prøve :)

smartevalg

20.01.2015 kl. 09:31
Evelyn: Ja ikke sant:)

smartevalg

20.01.2015 kl. 09:31
Iselin Renée: Denne er også kjempe god:)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits