Bake Bonanza!

I går hadde vi vår faste årlige bakedag.. Fantastisk! 4 voksne og 5 barn som bakte og pyntet non stop i 6 timer. Kun avbrutt av lapskaus pause.

Tenkte jeg skulle legge ut oppskriften på pepperkakene som jeg er oppvokst med - disse kan dessverre ikke modifiseres til sukkerfritt. Men siden det er jul bare en gang i året og noen tradisjoner er det verdt å ta vare på, og ikke minst videreføre. Dette er en fantastisk god deig å jobbe med, den er smidig og klisser IKKE! I tillegg er den MYE bedre en de ferdige deigene fra butikken. Har du lest på innholdsfortegnelsen på de ferdige deigene? Mye rart der altså. Jeg anbefaler å ta deg 10 minutter for å smelle sammen pepperkake deigen, dagen før bakingen, så er det bare å gå i gang på bake dagen - med ferdig deig. En annen grunn til at du bør lage den dagen før, er at da får alle de gode kryddersmakene godgjøre seg, og du får enda bedre pepperkaker.

Oppskrift:

Del 1:

2,5 dl sukker

400 gr lys sirup

2 dl melk

240 gr margarin

_

Del 2:

10 dl hvetemel

1/4 ts pepper

3 ts ingefær

2 ts kanel

2 ts natron

 

Del 1 kokes opp, og helles over del 2. Bland godt, og tilfør ytterligere 5 dl hvetemel.

Sett deigen kaldt over natten.

 

Ferdig! Settes til kjøling.

I år skulle det bakes 3D pepperkaker, inspirert av Melange margarin. Det krevde litt forarbeid..


Nissens hjelper er snart klar.


Klar, ferdig,... bak!Vi brukte konditorfarge til kakemennene, og spiselig farge fra Wilton til melisglasuren.

Nissens slede, laget av Helena.

Jeg tror dette skulle være en bjørn, men den ble for søt, og er nå en katt.

Denne dinosauren fikk til og med klør!

Masseproduksjon

Nissens slede, laget av Mira 7 år.#pepperkake #pepperkaker #pynt #oppskrift #mat #advent #sukker #hvetemel #jul #desember #kos #bake #baking #ventetid #melange #margarin #dinosaur #3D #slede #pepperkakeslede #pepperkakedinosaur #pepperkakebjørn #blogg #hjerte #pynte #konditorfarge #spiseligfarge #spiselig #nyt #nyte #hjemmelaget #inspirasjon #farger #masseproduksjon #heimelaga #glasur #glitter #oppskrift #mat #pepperkakeoppskrift #myke #saftig #saftige #gøy #væresammen

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits