Sukkerfrie kakemenn

Jeg fikk denne oppskriften av min søster for mange år siden, og har alltid brukt denne siden. Kakemennene blir myke og gode i smak. Jeg prøver jo som dere vet å være sukkerfri, og det gikk helt fint å bytte ut sukkeret med stevia. Stevia har en litt annen søtsmak enn sukker, så her må du nesten prøve deg frem. Smak litt på deigen før du begynner, eller lag en prøve kakemann. For da kan du justere dersom du ikke synes det er søtt nok.

Oppskrift:

2,5 dl kulturmelk

60-70 gr stevia (den typen som er 5 ganger søtere) dersom du bruker en annen må du gange opp

100 gr margarin

500 gr hvetemel

1 ss hjortetakksalt

Stekes i ovnen på ca 160 grader, i ca 10 min, (du kjenner din ovn) de er ferdige når de har blåst seg opp og begynner å få en fin gylden farge.

 

Smelt smør, ha oppi melken for å kjøle smøret litt. Ha i steia og rør om til steviaen er smeltet. Bland det tørre godt sammen og ha oppi melken. Jeg knar med hendene, men du kan godt elte i kjøkkenmaskin, da tilfører du det våte litt og litt.


Her gjelder det å utnytte deigen:)
Ungene får ha en med seg på skolen og i barnehagen, fordi de er sukkerfrie, og det liker de!


#jul #kakemann #kakemenn #hjemmelaget #heimelaga #sukkerfri #utensukker #suntsøtt #sukrin #hverdag #mat #oppskrift #desember #advent #kos #godt #sunnere #sunt #sunn #sunnhverdag #bedre #bedrehverdag #aktivitet #bake #spise #ventetid #julekake

Kommentarer

fitnessprosjektet

03.12.2014 kl. 09:52
Denne oppskriften skal jeg notere ned, takk!�

fitnessprosjektet

03.12.2014 kl. 09:53
Denne oppskriften skal jeg notere ned, takk!

smartevalg

03.12.2014 kl. 10:04
fitnessprosjektet: så kjekt, takk for god tilbakemelding:)

silje

04.12.2014 kl. 00:30
Denne må jeg prøve! Jeg har egentlig aldri vært noen fan av kakemenn, men er greit å kunne ha noen sunnere alternativer nå i jula, for jeg hadde jo SÅ mange planer for julekaker, men nå som jeg har lagt helt om så går jo alle planene rett i dass, jeg vet jo at om jeg baker 7 slag så spiser jeg alle 7 også :P

smartevalg

04.12.2014 kl. 06:59
silje: Så bra Silje! Det er jammen ikke lett å holde den "smale" linjen nå i julen:) Lykke til - Jeg kommer med flere sunnere oppskrifter, heng på:)
Legg igjen en kommentar
smartevalg

Hei! ! Velkommen til min verden og min hverdag uten sukker. De 5 siste årene har jeg prøvd å leve helt uten raffinert sukker. Det er ikke lett. Jeg feiler innimellom, akkurat som alle andre. MEN: det er slik det er, jeg lar meg selv feile, så tar jeg meg sammen igjen, også fortsetter jeg å leve et søtt og godt liv uten det hvite sukkeret. Jeg håper du finner masse interessant å lese og spennende oppskrifter som du vil like å lage! Jeg setter stor pris på at du er innom, og jeg håper du vil bruke denne siden som ditt mat arkiv - slik som jeg gjør. Skriv gjerne noen ord til meg, om dine erfaringer om et liv uten sukker.

helgamaria@hotmail.no
Instagram smartevalg i hverdagen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits